2023-11-07

Команда гуртківців «Робототехніка» Полтавської політехніки стала призером І етапу Всеукраїнського конкурсу з робототехніки

Команда гуртківців «Робототехніка» Полтавського міського центру позашкільної освіти, що діє на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», посіла II місце на I етапі Всеукраїнського конкурсу з робототехніки у номінації «Фрістайл». Студенти університету разом з полтавськими школярами представили проєкт розробки робототехнічного комплексу для розвідки.

Команда гуртківців «Робототехніка» Полтавської політехніки стала призером І етапу Всеукраїнського конкурсу з робототехніки

З 16 по 27 жовтня 2023 року пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу з робототехніки, що відбувся у змішаному форматі. Мета конкурсу – впровадження освітніх проєктів з робототехніки, електроніки, через створення і програмування роботизованих систем на інтернет-платформах симуляції моделей проєктів; стимулювання творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку молоді, задоволення їх потреб у творчій самореалізації; відбору найбільш перспективних і результативних проєктів та реалізація їх у рамках участі у Всеукраїнських, міжнародних конкурсах, фестивалях; формування у молоді високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини, турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України.

Команда гуртківців «Робототехніка» Полтавського міського центру позашкільної освіти Полтавської міської ради, що діє на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», посіла II місце в номінації «Фрістайл» з проєктом «Розробка робототехнічного комплексу для розвідки».

Учасниками конкурсу стали студенти ННІ інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки: студенти спеціальності  «Електронні комунікації та радіотехніка» – Лавр Сабельніков та Олександр Білокінь, студент спеціальності «Комп'ютерні науки» Олексій Величко, а також учні шкіл, які відвідують гурток – Іван Ільницький (ліцей «Лідер») та Святослав Ведмідь (ПЗШ №9). Керівники проєкту – кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики, електроніки та телекомунікацій Полтавської політехніки, керівник гуртка «Робототехніка» Олександр Лактіонов та PhD, старший викладач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Назар Педченко.

Вітаємо переможців з вагомим досягненням та бажаємо подальших успіхів у реалізації своїх креативних ідей!

Раніше гурток робототехніки Полтавської політехніки став майданчиком для реалізації найкреативніших молодіжних проєктів.

Нещодавно студенти Полтавської політехніки відвідали Полтавський офіс SoftServe та дізналися про працевлаштування в ІТ-компанію, а представник ІТ-команди NIX прочитав студентам лекцію про переваги мови програмування Python.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»