2023-11-11

Студенти-мовознавці Полтавської політехніки перемогли у міжнародному студентському інтелектуальному турнірі

Студенти факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вперше взяли участь у Міжнародному студентському інтелектуальному турнірі «Молодь та мова – єдність через Слово». Команда університету «Окрилені Словом» продемонструвала глибокі знання української літератури, лексичного багатства рідної мови та посіла перше місце.

Студенти-мовознавці Полтавської політехніки перемогли у міжнародному студентському інтелектуальному турнірі

8 листопада студенти-мовознавці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», за сприяння Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського, вперше взяли участь у Міжнародному студентському інтелектуальному турнірі «Молодь та мова – єдність через Слово» та стали переможцями.

Турнір організували Наукова бібліотека Київського національного університету культури і мистецтв, Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка та Харківське обласне відділення УБА.

Участь в змаганнях взяли 30 команд з 28 українських закладів вищої та передвищої (фахової) освіти, а також українці з-за кордону: Німеччини, Швеції, Ізраїлю, Туреччини. Загальна кількість учасників – 170 осіб.

Привітала учасників турніру спеціальна гостя – відома українська реперка Alyona Alyona.

Команда «Окрилені Словом» у складі талановитих студентів факультету філології, психології та педагогіки: спеціальності «Інформаційна аналітика та PR-діяльність» – Вікторії Мазняк (група 201-ФІ), спеціальності «Середня освіта» – Варвари Путрі (група 101-ФО) Артема Обідного (група 201-ГО), Поліни Василенко (група 201-ГО), Юлії Вовк (група 201-ГО), Анни Мороз (група 201-ГО), Тетяни Рябіко (група 201-ГО), та спеціальності «Галузевий переклад» – Вікторії Бойко (група 202-ФФ), під керівництвом кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри загального мовознавства та іноземних мов Наталії Бондар продемонструвала глибокі знання української літератури та лексичного багатства рідної мови, давши правильні відповіді на 20 питань про синоніми, неологізми, пароніми, фразеологізми, прислів’я, приказки та 5 питань за «Енеїдою» Івана Котляревського, яка цього року святкує 225-річний ювілей.

Своїм девізом команда обрала крилатий вислів Максима Рильського – «Нове життя нового прагне слова», що, як зауважує наставниця команди Наталія Бондар, цілком закономірно: «Наша молодь – це новітня генерація талановитих, світлих, глибокодумних і свободолюбних особистостей, яким є що сказати світові».

Турнір проходив у кілька етапів. Спершу команди до лексеми «мова» добирали метафорично обарвлені слова. Наступний етап – швидкомовка, переможця якого обирали команди шляхом голосування. Завдяки швидкій і красномовній Тетяні Рябіко команда «Окрилені Словом» здобула першість і в цьому етапі. Третій етап – інтерактивна тематична онлайн-вікторина, створена на платформі цифрового інструменту навчання Kahoot. Під час гри система враховувала не тільки правильність відповіді на запитання, але й швидкість, з якою реагували гравці.

У запеклій боротьбі в командному заліку перемогла команда Полтавської політехніки! Друге місце зайняла команда Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича.

Переможців турніру нагороджено дипломом і сертифікатами від книгарні YAKABOO. Також Подякою за високий професіоналізм відзначено керівника команди Наталію Бондар.

Раніше студенти та викладачі Полтавської політехніки написали Радіодиктант національної єдності 2023, а також до Дня української писемності і мови у Полтавській політехніці відбулось засідання літературної студії «До джерел».

Нещодавно студент політехніки презентував свою збірку віршів «Твій листопад».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»