2024-08-15

«English4Ukraine»: науковиці Полтавської політехніки долучилися до інформаційної онлайн-сесії для університетів – учасників Twinning

Науковиці факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анна Агейчева, Світлана Галаур та Алла Середа долучилися до інформаційної онлайн-сесії «English4Ukraine», проведеної для університетів-учасників Twinning.

«English4Ukraine»: науковиці Полтавської політехніки долучилися до інформаційної онлайн-сесії для університетів – учасників Twinning

13 серпня 2024 року декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева, науковиці кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки – кандидатка філологічних наук, доцентка Світлана Галаур та старша викладачка Алла Середа долучилися до інформаційної онлайн-сесії «English4Ukraine», проведеної для університетів-учасників Twinning.

Відзначимо, програма Twinning - це модель співпраці між університетами, спрямована на підтримку університетів в Україні під час та після війни шляхом створення значущих партнерств між українськими та зарубіжними закладами вищої освіти. Ініціатива координується Cormack Consultancy Group за підтримки Universities UK International, Фонду Президента України з питань освіти, науки та спорту та Міністерства освіти і науки України.

Основна мета Twinning - зберегти цілісність української системи вищої освіти, запобігти відтоку наукової еліти та допомогти університетам України вийти з кризи з додатковими ресурсами, навичками та потужним міжнародним досвідом.

Ознайомчу зустріч відвідали понад 170 представників закладів освіти. На початку заходу директор ініціативи Twinning в Україні Олександр Смірнов акцентував увагу на важливості проєкту для особистісного розвитку університетських спільнот і розвитку освітньо-наукової сфери країни. За словами організаторів та учасників, вивчення англійської мови в Україні особливо актуально в умовах євроінтеграції та нещодавно прийнятого закону про мову.

«З нового навчального року студенти та викладачі Полтавської політехніки матимуть можливість безкоштовно вивчати англійську мову на інноваційній платформі «English4Ukraine». Щиро вдячні ректору університету, професору Володимиру Онищенку за можливість вивчати англійську мову із використанням інноваційних технологій. Let’s learn English with a smile», - прокоментувала очільниця факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева.

Спільний проєкт «English4Ukraine» британсько-української ініціативи допомагатиме викладачам і здобувачам освіти зручно та безкоштовно вивчати англійську мову на платформі Reallyenglish, щоб мати ще більше можливостей для співпраці з іноземними партнерами.

Нагадаємо, нещодавно очільниця факультету філології, психології та педагогіки взяла участь у презентації проєкту платформи «English4Ukraine» в рамках освітньої ініціативи Twinning.

Раніше делегація Полтавської політехніки взяла участь у конференції «UK-Ukraine Second International Twinning Conference 2024: Роль університетів у післявоєнному відновленні України».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»