2024-07-26

Очільниця факультету філології, психології та педагогіки взяла участь у презентації проєкту платформи «English4Ukraine» в рамках освітньої ініціативи Twinning

Декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева взяла участь у презентації проєкту платформи «English4Ukraine» в рамках освітньої ініціативи Twinning, що відбувся у столиці. Учасники обговорили стратегічні напрямки співпраці між провідними українськими та британськими університетами.

Очільниця факультету філології, психології та педагогіки взяла участь у презентації проєкту платформи «English4Ukraine» в рамках освітньої ініціативи Twinning

26 липня 2024 року декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева взяла участь у презентації проєкту платформи «English4Ukraine», що відбулася у рамках освітньої ініціативи Twinning в місті Києві.

Міжнародна наукова подія відбувалася за всебічного сприяння та підтримки британських університетів-партнерів, уряду Великобританії та України та Cormack Consultancy Group, що сприяє інтернаціоналізації вищої освіти. До плідної наукової дискусії та обговорення актуальних проблем європейської вищої освіти активно долучилися фахівці-практики та авторитетні науковці провідних університетів. Варто відзначити, що на цьому поважному науковому зібранні Полтавська область була представлена виключно Полтавською політехнікою.

Масштабна презентація пройшла в рамках розпочатого з ініціативи Міністерства освіти і науки України та всебічної підтримки Cormack Consultancy Group проєкту. Нагадаємо, підписання угод про співпрацю між українськими та британськими університетами відбулося 28 червня 2022 року під час українсько-британської конференції «UK-Ukraine Twinning Initiative».

Учасники презентації платформи «English4Ukraine» також обговорили стратегічні і взаємовигідні напрямки подальшої співпраці між українськими та британськими університетами. Представники британських університетів висловили солідарність з українським народом у боротьбі проти ворогів, запевнивши у підтримці українських науковців.

Під час відкриття надихаючі слова лунали від засновника CEE+ Cormack Consultancy Group Чарльза Кормака, заступника міністра освіти і науки України Михайла Винницького, уповноваженої Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольги Будник, ректора Маріупольського державного університету Миколи Трофименка.

Студенти та викладачі Полтавської політехніки матимуть можливість з нового навчального року безкоштовно вивчати англійську мову на інноваційній платформі «English4Ukraine». За словами організаторів та учасників, вивчення англійської мови в Україні особливо актуально в умовах євроінтеграції та нещодавно прийнятого закону про мову.

У рамках заходу також відбувся круглий стіл «Реалізація Закону України «Про застосування англійської мови в Україні» в контексті євроінтеграції», де обговорили основні напрямки посилення ролі англійської мови в Україні у публічних сферах суспільного життя та спрощення доступу громадян до її вивчення за допомогою новітніх технологій.

Відзначимо, Полтавська політехніка тривалий час співпрацює з британськими університетами, але, особливо відчутною з боку стратегічних партнерів стала підтримка в умовах повномасштабного вторгнення. Надзвичайно цінно здобути нових партнерів, які допомагають впевнено тримати освітній фронт. Під час заходу було презентовано перспективи співпраці провідних університетів-партнерів та представлено успішні практичні кейси з вивчення англійської мови, якими сміливо може поділитися також і Полтавська політехніка.

Програма Twinning Initiative спрямована на побудову стійких партнерських відносин між британськими та українськими установами і є ефективним способом одночасно реагувати на нагальні потреби та підтримувати український сектор вищої освіти в довгостроковій перспективі.

«Висловлюємо слова щирої вдячності організаторам заходу за створення атмосфери єднання, щиросердно вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку та віру в нашу спільну Перемогу! Теплі слова подяки адресуємо особисто ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за створені в університеті широкі можливості для професійного та всебічного розвитку, співпраці з міжнародними партнерами, це надихає та захоплює. Let’s stay united and communicate with a smile», - прокоментувала декан факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка педагогічних наук, доцентка Анна Агейчева .

Нещодавно делегація Полтавської політехніки взяла участь у конференції «UK-Ukraine Second International Twinning Conference 2024: Роль університетів у післявоєнному відновленні України», делегати університету відвідали прийом у Посольстві Великобританії та обговорили співпрацю з провідними європейськими університетами, ректор Володимир Онищенко став спікером Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті, у рамках Польсько-української школи стратегічного управління у вищій освіті очільники університетів поділилися досвідом з польськими колегами, учасники польсько-українського заходу ознайомилися з інноваційними локаціями Лодзинської політехніки, а очільники провідного університету та потужної компанії Siemens-Poland обговорили вагомі досягнення та перспективи динамічного розвитку флагмана вищої освіти України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»