2024-07-10

Фахівці Центру ветеранського розвитку провели просвітницьку зустріч з ветеранами на базі однієї з профільних лікувальних установ міста Полтави

Представники Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели просвітницький захід за участю ветеранів війни, під час якого презентували можливості класичного університету у сфері надання освітніх та реабілітаційних послуг, поспілкувалися щодо найактуальніших потреб ветеранів та членів їхніх родин. Захід відбувся на базі однієї з профільних лікувальних установ міста Полтави.

Фахівці Центру ветеранського розвитку провели просвітницьку зустріч з ветеранами на базі  однієї з профільних лікувальних установ міста Полтави

Фахівці Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до участі у просвітницькому заході за участі ветеранів війни на базі однієї з профільних лікувальних установ міста Полтави.

Зустріч провели з метою підвищення рівня поінформованості ветеранів та ветеранок, учасників бойових дій  щодо існуючих можливостей у сфері підвищення кваліфікації, отримання вищої чи другої вищої освіти, психологічної  та фізичної  реабілітації у рамках експериментального урядового проєкту, активною учасницею якого стала Полтавська політехніка.

Пріоритетні напрямки діяльності Центру ветеранського розвитку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» присутнім презентував координатор Центру ветеранського розвитку Віталій Закладний, який закцентував увагу на потужній синергії  спільних зусиль фахівців центру та ветеранів, які  в будь -який спосіб можуть надавати власні рекомендації щодо покращення взаємодії за тими чи іншими напрямками співпраці.

Широкий спектр найпопулярніших спеціальностей, за якими здійснюється практична підготовка майбутніх професіоналів у Національному університеті  імені Юрія Кондратюка та формується потужний кадровий потенціал для відновлення повоєнної України, презентував  проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, кандидат військових наук Анатолій Мартиненко.

За словами спікера, Полтавська політехніка як флагман вищої освіти України має цілу низку напрацювань у сфері  надання освітніх та реабілітаційних послуг ветеранам, а фахівці Центру ветеранського розвитку на належному рівні забезпечують  юридичний, психологічний супровід, розробляючи програми фізичного відновлення і реабілітації  за  конкретними  потребами   ветеранів.

«Міністерством освіти і науки України передбачено ряд суттєвих переваг при вступі на навчання ветеранів та ветеранок, членів їхніх родин, якими неодмінно варто скористатися. До нашого університету вже неодноразово зверталися та продовжують звертатися ветерани  з питаннями вступу на бакалаврат за обраною спеціальністю чи здобуття  другої  вищої, дуальної  чи неформальної освіти. Наші фахівці оперативно реагують на існуючі потреби, надають індивідуальні консультації потенційним вступникам  та допомагають упродовж усієї процедури вступу.

Таким чином, Полтавська політехніка не залишається осторонь всебічної підтримки захисників і захисниць, які ціною власного життя та часом надлюдських зусиль захищають державний суверенітет нашої країни  та бережуть спокій своїх співгромадян. У Центрі ветеранського розвитку, який успішно діє на базі Полтавської політехніки, високопрофесійні фахівці завжди готові допомогти ветеранам та ветеранкам, а також членам їх родин в їхній  реінтеграції до цивільного життя», – наголосив проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, кандидат військових наук Анатолій Мартиненко.

Під час спілкування ветерани цікавилися освітніми можливостями багатопрофільного класичного університету, особливостями вступу для дітей демобілізованих військовослужбовців, учасників бойових дій, ставили  питання  та мали унікальну  можливість обговорити  найактуальніші потреби.

Нагадаємо, нещодавно  проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи взяв участь у Всеукраїнському форумі «Колективні стійкість, зцілення та зростання».

Раніше викладачі, студенти та випускники політехніки супроводжували ветеранів на змаганнях з адаптивних дисциплін,  Центр ветеранського розвитку Полтавської політехніки здійснює професійний супровід на шляху реінтеграції ветеранів та ветеранок ЗСУ до цивільного життя, а фахівці Центру ветеранського розвитку долучились до роботи над стратегією реінтеграції українських ветеранів і ветеранок.

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»