2022-09-11

Голова Наглядової ради і ректор університету завітали до коледжу нафти і газу з нагоди професійного свята

З нагоди Дня працівника нафтової, газової й нафтопереробної промисловості України голова Наглядової ради Полтавської політехніки Віталій Вітрик і ректор університету Володимир Онищенко, а також науковці ННІ нафти і газу зустрілись з першокурсниками та колективом Полтавського коледжу нафти і газу.

Голова Наглядової ради і ректор університету завітали до коледжу нафти і газу з нагоди професійного свята

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, генеральний директор ТОВ «Науково-технічне підприємство «Бурова техніка», голова Наглядової ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», випускник Полтавського фахового коледжу нафти і газу Віталій Вітрик, науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту нафти і газу університету (директор ННІ нафти і газу Полтавської політехніки Анатолій Калюжний, директор навчально-виробничого центру Петро Голуб, професор кафедри нафтогазової інженерії та технологій Юрій Винников), лідери студентського самоврядування завітали до Полтавського коледжу нафти і газу на символічні урочистості до професійного свята.

«Ми обіцяли вам з перших днів почати ваше входження в професію. Сьогодні ми зібрали вас тут щоб ви відчули, що таке справжнє професійне свято. Цього тижня ми святкуємо День працівника нафтової, газової й нафтопереробної промисловості України без великих урочистостей. Наш коледж – ровесник нафтогазової промисловості на Полтавщині. Він існує стільки ж, скільки й газовидобуток тут», – зазначила директорка Полтавського фахового коледжу нафти і газу, кандидатка технічних наук Любов Шумська.

«До війни професійне свято разом з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», структурним підрозділом якого є коледж, відзначалось масштабно – відбувались потужні галузеві форуми, на які з'їжджалися керівники провідних газовидобувних і сервісних компаній як з усієї України, так і з закордонних компаній, виставки і це дійсно було свято. Нині в умовах війни нагадування про професійне свято є нагодою висловити, які великі сподівання покладаються на майбутніх професіоналів забезпечення енергетичної незалежності України. І як зауважила директорка Полтавського фахового коледжу нафти і газу, кандидатка технічних наук Любов Шумська, важливо, що студенти з перших днів входили в професію. Надзвичайно приємно, що випускник коледжу Віталій Вітрик, який, закінчивши коледж, досяг максимальних результатів, сьогодні з нами як зразок і приклад для наслідування. Я, як ректор, пишаюся тим, що він є Головою Наглядової ради нашого університету.

Шановні студенти, сьогодні хотілося б додати вам впевненості. Ви обрали правильну професію, стали першокурсниками коледжу, який знають у всій Україні, адже на сьогодні найактуальнішою проблемою, безумовно після перемоги України над ворогом, залишається питання енергетичної незалежності нашої держави. Саме фахівці цієї галузі вкрай необхідні для того, щоб держава була незалежною і мала перспективи у своєму розвитку. З перших днів свого навчання в коледжі студентство знає, що в університеті є Навчально-науковий інститут нафти і газу, в якому спільно з бізнесом створено багато сучасних лабораторій, які відкриті для них, і присутність науково-педагогічних працівників Навчально-наукового інституту нафти і газу університету (директора ННІ нафти і газу Полтавської політехніки Анатолія Калюжного, директора навчально-виробничого центру Петра Голуба, професора кафедри нафтогазової інженерії та технологій Юрія Винникова, завідувача кафедри геології та буріння Максима Харченка), студентів політехніки, лідерів студентського самоврядування на зустрічі – це наша традиція побудови професійної спільноти разом зі студентами.

Дякую за зворушливий подарунок – екошопер, розмальований студентами коледжу та дітьми з сімей вимушених переселенців, яких так дуже багато прийняв коледж і всіляко опікується ними. Вітаючи, шановні колеги, з професійним святом – Днем працівника нафтової, газової й нафтопереробної промисловості України, дякуємо ЗСУ за те, що в нас сьогодні є можливість зустрічатись, навчатись і спілкуватись. Пам’ятаємо це й робимо все для Перемоги України на всіх фронтах!» – зазначив ректор, професор Володимир Онищенко.

За багаторічну плідну співпрацю, постійну підтримку та вагомий особистий внесок у розвиток матеріально-технічної бази для формування європейських стандартів навчання у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавському фаховому коледжі нафти і газу вручено відзнаку Віталію Вітрику.

«Дуже приємно бути в стінах коледжу. Я приєднуюся до всіх привітань, сьогодні дійсно велике свято. Хочу побажати, щоб ви навчались, і не тому що «треба», а тому що це відкриває перед вами великі можливості. Бажаю успішного навчання. Науково-технічне підприємство «Бурова техніка» плідно співпрацює з університетом. З того, що є зараз на Україні, в Полтаві – найкращий університет. Оскільки у нас 70% родовищ, сам Бог велів готувати тут кадри. Будемо й надалі розвивати енергонезалежність нашої держави» – подякував Віталій Вітрик.

Під час зустрічі зі студентами він розповів про свій життєвий та професійний досвід, відповів на всі запитання першокурсників.

Студентська рада коледжу висловила вдячність гостям за те, що поділилися досвідом, за кращі здобутки з підготовки висококваліфікованих фахівців нафтової, газової й нафтопереробної промисловості й привітала з професійним святом солодкими презентами в екошоперах, які розмальовували студенти коледжу та діти з сімей вимушених переселенців.

Відомий реп-виконавець, випускник, а нині керівник Центру культури і студентської творчості Полтавської політехніки Артем Лоік привітав присутніх виконанням його спільного проєкту зі студентами політехніки «Лютує», побажав всім незалежності, та нагадав, що знання – це непомітна зброя, яка покаже себе після перемоги у час миру.

Раніше у Полтавському коледжі нафти і газу привітали випускників ювілейного року.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»