2020-11-26

Гуманітарний факультет організував міжконтинентальний телеміст дружби

У рамках Університетського тижня науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету провели телеміст дружби «Explaining elections 2020» за участю іноземних партнерів з США, Бразилії, Каїру та Великобританії.

Гуманітарний факультет організував міжконтинентальний телеміст дружби

З нагоди відзначення 90-річчя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та в рамках проведення Університетського тижня науково-педагогічні працівники гуманітарного факультету зініціювали та провели телеміст дружби, в якому взяли участь представники різних континентів – викладачі та студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», викладачі коледжу Санта Фе (США), Державного Університету Сан Паоло (Бразилія), Національного університету м. Каїру, Університету Святого Андрія (Великобританія) та запрошений професор з Норвегії Бранімір Цвєткович.

Захід відкрив ректор університету, Заслужений працівник освіти України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, професор Володимир Онищенко, який відзначив важливість міжнародних зв’язків, необхідність співпраці для посилення академічних та культурних контактів та зв’язків у непростих умовах сьогодення.

«Онлайн дає безмежні можливості! Стартував новий університетський тиждень, присвячений наймолодшим структурним підрозділам університету – факультету фізичної культури та спорту та гуманітарному факультету! На гуманітарному факультеті відбувся міжнародний телеміст дружби!

Уже доброю традицією є організація та проведення спільних заходів з нашим партнером коледжем Санта Фе (США) в особі помічника ректора з Академічних питань Вілми Фуентес. Наш новий партнер – Університет Сан Паоло (Бразилія) на заході був представлений професором Реджіані Апресідою. До заходу також доєднались студенти та викладачі університету Каїру.

Продовжилась чудова зустріч відкритою лекцією професора коледжу Санта Фе Дастіна Фрідкіна на тему: «Вибори в Сполучених Штатах. Очікування та реальність». Студенти Полтавської політехніки мали можливість поспілкуватись з фахівцями у галузі міжнародного права. У нас діє програма академічних обмінів, за якою планується візит професора Дастіна Фрідкіна до нашого університету. Ми велику увагу приділяємо вивченню іноземних мов, адже серед пріоритетів діяльності Полтавської політехніки – якісна іншомовна підготовка фахівців.

До спілкування долучилися і ми з донечкою Анастасією. Це чудова можливість не тільки розширити світогляд, а й підвищити рівень володіння англійської мови! Дуже багато цікавого! Особливості американської виборчої системи нам, українцям, багато у чому незвичні.

Дякую усім учасникам, партнерам, науковцям і студентам за участь!», –прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

Професорка університету Сан Паоло (Бразилія) Реджіані Апресіда високо оцінила співпрацю наших навчальних закладів та привітала університет з 90-річчям, побажавши нових перемог та досягнень на європейській арені. Слова вітань лунали й від давніх стратегічних партнерів політехніки – викладачів і студентів Національного університету м. Каїру.

Міжконтинентальна зустріч продовжилася відкритою лекцією американського професора, фахівця з міжнародного права українського походження, учасником програми академічного обміну між коледжем Санта Фе та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дастіна Фрідкіна «Вибори у Сполучених Штатах Америки. Очікування та реальність», присвяченою актуальній темі.

Дискусія зацікавила аудиторію та викликала жвавий інтерес, найактивніші учасники ставили безліч питань англійською мовою.

Візит американського професора Дастіна Фрідкіна до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» заплановано наступного року. Послухати лекції науковця зможуть студенти різних спеціальностей.

За словами кандидата педагогічних наук, декана гуманітарного факультету Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анни Агейчевої, проведення міжнаціонального мосту дружби надзвичайно важко переоцінити: «Цим науковим заходом університет продовжує активний діалог задля поглиблення обізнаності українських студентів з проблемами міжнародного права та світової політики. Проведення масштабних міжнародних заходів за участю міжнародних партнерів стало доброю університетською традицією завдяки всебічній підтримці ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка».

Помічниця ректора з академічних питань коледжу Санта Фе (США) Вілма Фуентес акцентувала увагу присутніх на основних аспектах продовження науково-освітньої співпраці між українським та американським закладами вищої освіти, проведенні спільних заходів, що сприяє накопиченню творчого потенціалу та збереженню надбань наукових досягнень.

«Приємно було чути теплі слова вітання з 90-річчям університету від наших партнерів – це додатковий стимул та індикатор того, що університет у своєму інноваційному розвитку на правильному шляху!

В умовах пандемії та глобалізаційних викликів надзвичайно важливо зберігати єдність академічної та наукової спільноти», – подякував Володимир Онищенко.

Media Center of
National University “Yuri Kondratyuk Poltava Polytechnic”