2023-01-24

«Інноваційні лабораторії-2023»: конкурс програми Європейського Союзу «Креативна Європа»

У рамках програми Європейського Союзу «Креативна Європа» оголошено конкурс «Інноваційні лабораторії-2023», який заохочуватиме представників різних культурних та креативних секторів розробляти та тестувати інноваційні рішення для ключових завдань. Пропоновані проєкти мають бути спрямовані на підтримку конкурентоспроможності, процесу екологізації, співпраці, доступності аудиторії. Дедлайн подання проєктів – 20 квітня 2023 року.

«Інноваційні лабораторії-2023»: конкурс програми Європейського Союзу «Креативна Європа»

У рамках програми Європейського Союзу «Креативна Європа» оголошено конкурс «Інноваційні лабораторії» 2023 (підпрограма «Міжсекторальна співпраця»).

Цей конкурс заохочуватиме представників з різних культурних та креативних секторів, включаючи аудіовізуальний, розробляти та тестувати інноваційні рішення для ключових завдань, які потенційно матимуть позитивний довгостроковий вплив на різні культурні та креативні сектори. Заходи мають підтримувати проєктування, розробку та/або розповсюдження інноваційних інструментів, моделей або рішень, що застосовуються в аудіовізуальному та інших культурних і креативних секторах. Вони мають бути спрямовані на підтримку конкурентоспроможності, процесу екологізації, співпраці, поширення, видимості, доступності, різноманітності та/або розвитку аудиторії.

Загальний бюджет конкурсу: 5 438 131 євро.

Тривалість проєкту: до 24 місяців.

Дедлайн: 20 квітня 2023 року, 17:00 за центральноєвропейським часом.

Детальнішу інформацію про конкурс українською мовою можна знайти на сайті Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Деталі про конкурс за посиланням.

Довідково: «Креативна Європа» — це програма Європейського Союзу, яка підтримує культурний та креативний сектори. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу культурного та креативного сектору, зокрема аудіовізуального. Бюджет програми на 2021-2027 роки складає 2,44 млрд євро. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму.

Раніше відомий шведський економіст поділиться сучасними трендами ведення міжнародного бізнесу, триває грантовий конкурс для письменників та творчої молоді «Кентавріада».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»