2024-05-14

Команда університету перемогла на Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024»

Студентська команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала переможницею ІІ Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024». Учасниці успішно презентували роботу «Фінансова безпека в мережі Інтернет», поділившись цікавими лайфхаками з фінансової грамотності.

Команда університету перемогла на Всеукраїнському турнірі з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024»

Вже вдруге команда студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала переможницею Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024», який щорічно проводиться в рамках проєкту підвищення рівня фінансової грамотності населення України.

Традиційно організаторами масштабної науково-освітньої події виступили Міністерство освіти і науки України, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та громадська організація «Діловий клуб «Партнер». Діяльність учасників національного проєкту з фінансової грамотності координувала Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України.

Упродовж двох місяців представники 131 команди з різних регіонів України змагалися у вміннях проявити загальні компетентності з теоретичних основ фінансової грамотності, навичках творчості, критичного мислення, креативності, наполегливості та ефективній комунікації у команді в процесі підготовки творчих робіт, майстерності вести дискусію, точно та аргументовано відповідати на запитання під час захисту доповідей за темами творчих робіт.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» представляла команда «Фінансистки Політехніки», до складу якої увійшли студентки других-четвертих курсів спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування» Валентина Бабець, Валерія Оленич, Катерина Дуброва, Марія Гайдамашко, Юлія Іващенко та Анна Литвин.

Цьогоріч майбутні професіонали фінансової сфери успішно представили власну роботу «Фінансова безпека в мережі Інтернет», у якій поділилися цікавими лайфхаками з фінансової грамотності. Готувала команду кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Вовченко.

За результатами успішного проходження трьох етапів ІІ Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024» команда «Фінансистки Політехніки» нагороджена дипломом другого ступеня та особливою відзнакою – дипломом за найактивнішу участь в обговоренні виступів учасників.

За високий рівень підготовки команди-переможниці тренерка Оксана Вовченко отримала особисту подяку від організаторів конкурсу.

Учасниці команди «Фінансистки Політехніки» та їхня наставниця - кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Вовченко висловлюють слова щирої вдячності організаторам ІІ Всеукраїнського турніру з фінансової грамотності «KharkivFinCup 2024» за реалізацію на високому рівні важливого освітнього проєкту, який об’єднав навколо поняття фінансової грамотності небайдужу молодь з різних куточків України.

Щиро вітаємо команду-переможницю, тренерку і кафедру фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки. Зичимо міцного здоров’я, життєвої енергії, наснаги у сфері підвищення рівня фінансової грамотності.

Нагадаємо, раніше політехніка отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у Всесвітньому тижні грошей.

Нещодавно майбутні фінансисти вдосконалили ключові фахові навички на базі відділення АТ «Sense Bank», науковиця політехніки завершила міжнародне стажування на базі Південночеського університету, науковиця вдосконалила навички управління фінансами, пройшовши навчання від компанії TG Consulting, а майбутні професіонали дізналися про шляхи протидії легалізації отриманих злочинним способом доходів, розглянувши кейси діяльності банківської установи.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»