2021-02-17

Компанія Elsevier запрошує науковців на серію вебінарів

Компанія Elsevier презентувала україномовну інформаційну платформу ScienceDirect hub, яка орієнтує українських науковців в можливостях використання продукції. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» забезпечить науковцям вільний доступ до платформи та можливість отримати нові практичні кейси.

Компанія Elsevier запрошує науковців на серію вебінарів

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, який отримав доступ до ScienceDirect – провідної платформи рецензованої літератури для вдосконалення наукових досліджень та забезпечує максимально комфортні умови для праці та занять науковою діяльністю.

У рамках підписаної 24 грудня 2020 року угоди про співпрацю та партнерство між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Державною науково-технічною бібліотекою України науковці Полтавської політехніки мають можливість використовувати надані інформаційні ресурси для повноцінної наукової діяльності.

Щоб допомогти українським користувачам максимально ефективно використовувати доступ до платформи ScienceDirect, 17 лютого фахівці компанії Elsevier провели для українських вчених спеціальний вебінар, під час якого представити команду співробітників Elsevier, яка забезпечуватиме підтримку українських користувачів, презентували контент платформи ScienceDirect, доступний для українських користувачів, включаючи книги, довідники, підручники, журнали з відкритим доступом тощо, сайт українською мовою, створений для навчання та підтримки українських користувачів платформи ScienceDirect, а також тренінги та спеціальні заходи, які будуть проведені для фахівців українських закладів вищої освіти та наукових установ.

«Протягом 2021 року Elsevier буде проводити віртуальні тренінги - в режимі реального часу з доступом до записів, щоб допомогти вам навчитися інтегрувати ScienceDirect у свій робочий дослідницький процес та з широкого кола інших тем:

• Поради щодо ефективного та продуктивного використання ScienceDirect

• Як опублікувати книгу з Elsevier

• Літня академія ScienceDirect

Ви можете дізнатись більше про заходи, розроблені спеціально для України, включно з тренінгами, семінарами та конференціями, з розділу порталу Events & Training», – повідомляють представники компанії.

Упродовж лютого – квітня 2021 року стартує серія вебінарів для науковців провідних українських закладів вищої освіти, на яких досвідчені тренери компанії Elsevier Томаш Пшонка, Хелена Пачуска, Катажина Ґаца-Зайонц, Наталія Ґарція та Марина Назаровець презентують ширші можливості використання вченими можливостей продукції компанії. Робочі мови – українська та англійська. Детальнішу інформацію можна знайти на Elsevier Online Training Hub.

Програма вебінарів охоплює декілька напрямків:

  • Початок роботи із ScienceDirect.

Учасники дізнаються більше про створення та налаштування свого облікового запису, про варіанти віддаленого доступу, що забезпечать комфортні умови для наукової та освітньої діяльності з найвіддаленіших куточків світу.

Долучитися до вебінарів та заповнити реєстраційну форму:

18 лютого 2021 року, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

19 лютого 2021 року, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

9 березня, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

16 березня, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

  • ScienceDirect: багатство знань.

Під час вебінару буде продемонстровано, як можна знайти та отримати доступ до відповідного значущого та цікавого наукового вмісту. Неважливо, шукаєте ви журнали, книги чи інші документи – у ScienceDirect усе це доступно. Будуть розглянуті питання, як ефективно шукати літературу та як залишатися в курсі справ щодо розвитку певної галузі знань.

Долучитися та заповнити форму:

23 лютого 2021 року, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

25 лютого 2021 року, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

23 березня 2021 року, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

30 березня 2021 року, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

  • Розширте свої горизонти із ScienceDirect.

На цьому вебінарі науковці дізнаються, як знайти вміст із відкритим доступом, зробити тематичні сторінки найкращим інструментом для розширення та зміцнення знань та як скористатись сервісом рекомендацій, щоб не пропустити провідних досліджень у вашій галузі.

Реєструйтесь та отримайте необхідні практичні навички:

2 березня 2021 року, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

4 березня 2021 року, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

8 квітня 2021 року, о 13.00 (англ. мовою): реєстрація.

13 квітня 2021 року, о 10.00 (укр. мовою): реєстрація.

«Науковці нашого університету мають багатий досвід використання світових інформаційних ресурсів та наукометричних баз даних – фахівці різних Навчально-наукових інститутів та факультетів Полтавської політехніки охоче опановують нові практичні інструменти, відвідують вебінари, діляться здобутками з колегами.

У політехніці створені комфортні умови для гармонійного розвитку особистості науковця та можливості займатися улюбленою справою, віднаходження нових наукових інтересів та опанування практичних навичок.

Університет має ряд укладених угод про парнерство та науково-освітню співпрацю з науковими установами, зокрема з профільними Інститутами Національної академії наук України та забезпечує вільний доступ до відомих наукометричних баз даних. Зокрема, у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» до 31 травня 2021 року надається безкоштовний доступ до баз даних Scopus та Web of Science», – прокоментувала кандидат технічних наук, лауреатка Премії Президента України для молодих вчених 2019 року, начальник відділу організаційно-аналітичного забезпечення навчального процесу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Юлія Передерій.

Влітку 2020 року науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками серії вебінарів з використання бази даних SCOPUS та можливостей для науковців від компанії Elsevier, анонсованих Міністерством освіти і науки України. та опановували інструменти підвищення публікативної активності.

Упродовж 2021 року українські заклади вищої освіти та наукові настанови мають змогу підключити та використовувати в науковій та інноваційній діяльності доступ до електронних книг платформи ScienceDirect.

У межах національної передплати для фахівців закладів вищої освіти та наукових установ України доступні понад 39 тис. електронних книг колекції All Access Books – монографій, довідників, підручників, журналів тощо.

За детальнішою інформацією звертатися до відділу організаційно-аналітичного забезпечення навчального процесу Полтавської політехніки (каб. 320-Ф).

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»