2023-06-01

Майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної ради

Студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з навчальним візитом відвідали владні кабінети – майбутні фахівці у сфері державного управління ознайомилися зі специфікою роботи Полтавської обласної ради.

Майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної ради

01 червня 2023 року студенти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали активними учасниками навчальної екскурсії, під час якої поспілкувалися зі співробітниками виконавчого апарату та представниками депутатського корпусу Полтавської обласної ради. Майбутні публічні управлінці ознайомилися з специфікою діяльності органу публічної влади, відвідавши ключові робочі локації різних структурних відділів.

Навчальний візит відбувся у рамках ознайомлення студентської молоді Полтавської політехніки зі структурою та можливостями органів місцевого самоврядування, а конструктивний діалог майбутніх фахівців у сфері державного управління з представниками владних структур неодмінно слугуватиме позитивним мотиватором для амбітних молодих людей вступати на державну службу задля повоєнного відновлення та розбудови нашої держави.

Екскурсію – знайомство для майбутніх управлінців провів голова постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської обласної ради, кандидат наук з державного управління Діденко Олег Григорович, який детально розповів про структуру одного з ключових органів місцевого самоврядування, окремо зупинившись на роботі депутатського корпусу, зокрема постійних та тимчасових комісіях у сфері освіти, науки та культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення; правоохоронної діяльності, боротьби з корупцією, забезпечення прав і потреб військових та учасників бойових дій.

До конструктивного діалогу з майбутніми фахівцями у сфері публічного управління також долучилася начальниця відділу юридичного забезпечення Полтавської обласної ради Метельська Лариса Євгенівна, котра поділився з цілеспрямованою студентською молоддю Полтавської політехніки цікавими практичними кейсами та професійними лайфхаками, наголосивши на необхідності виховання у собі сумлінності та працелюбності

У рамках заходу Синявська Тамара Григорівна, заступниця керівника апарату-керуюча справами виконавчого апарату Полтавської обласної ради розглянула важливі аспекти системи місцевого самоврядування та функціонування Національної агенції з питань державної служби.

Спікерка надала студентам вичерпну інформацію щодо організації та функціонування системи місцевого самоврядування, розповіла про роль та повноваження органів місцевого самоврядування, а також про взаємодію місцевих органів влади з національними структурами.

Під час екскурсії студенти мали можливість ставити питання та обговорювати актуальні питання зі спікерами. Зустріч стала чудовою можливістю для майбутніх професіоналів отримати практичні знання та розширити власне розуміння процесів, що відбуваються у системі місцевого самоврядування та державній службі.

За словами асистента кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Валерії Олегівни Шульги, зустріч з представниками Полтавської обласної ради, безсумнівно стала цінним досвідом для студентів Полтавської політехніки, допомагаючи їм набути практичних знань та навичок, а також надихаючи на розвиток сумлінності та працелюбності в їхній майбутній кар'єрі.

По завершенню студентська молодь поділилася отриманими враженнями від надзвичайно пізнавальної та надихаючої зустрічі, яка допомогла зрозуміти важливі аспекти місцевого самоврядування та державної служби.

Раніше студентська молодь і влада: майбутні публічні управлінці ознайомилися з роботою Полтавської обласної військової адміністрації, науковці, студенти та фахівці-практики обмінялися корисними кейсами у сфері публічного управління на базі Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області, майбутні професіонали дізналися як подолати бар’єри у спілкуванні з роботодавцями.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»