2024-02-12

Майбутні викладачі успішно вдосконалюють фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського

Студенти освітньої програми «Середня освіта (Англійська мова та друга іноземна мова)» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» успішно проходять фахову практику на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського. Майбутні викладачі застосовують здобуті в університеті знання і навички, проводять уроки англійської та німецької мови, зарубіжної літератури та готують виховні заходи для ліцеїстів.

Майбутні викладачі успішно вдосконалюють фахові навички на базі Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського

Відзначимо, що багатопрофільний класичний Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» динамічно розширює напрями підготовки майбутніх фахівців, зокрема у сфері середньої освіти. У рамках підписаних угод про науково – освітню співпрацю з освітянами Полтавської громади Полтавська політехніка співпрацює з навчальними закладами Полтавської міської територіальної громади у сфері професійної орієнтації та забезпечення потреб молоді в отриманні якісної вищої освіти. А майбутні професіонали мають унікальну можливість активно вдосконалювати набуті в університеті фахові компетентності, працюючи з учнівською молоддю.

Цьогоріч на базі Комунального закладу «Полтавський міський багатопрофільний ліцей № 1 ім. І. П. Котляревського» вперше проходять практику майбутні фахівці у галузі середньої освіти – студенти, які навчаються за програмою «Середня освіта (Англійська мова та друга іноземна мова)». Належний методичний супровід та консультування здійснюють науковиці кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки – кандидатка педагогічних наук, доцентка Галина Таловиря та кандидатка філологічних наук, доцентка Наталія Бондар.

Вже з перших днів майбутні вчителі англійської мови, німецької мови та зарубіжної літератури долучилися до налагодженого освітнього процесу, ставши частинкою потужного колективу професіоналів, які працюють у Полтавському міському багатопрофільному ліцеї № 1 ім. І. П. Котляревського.

Під час шеститижневої практики студенти випробовують себе в якості справжніх вчителів - проводять уроки англійської та німецької мови, зарубіжної літератури, спільно з ліцеїстами готують і проводять різноманітні виховні заходи. Проведені науково – освітні та просвітницькі івенти вже отримали схвальні відгуки вчителів ліцею, які відзначають якісну профільну підготовку студентів – практикантів, їхню цілковиту готовність до майбутньої роботи за фахом.

«Занурення наших студентів у справжню атмосферу майбутньої професії дає змогу талановитим юнакам і дівчатам застосувати набуті знання і вміння на практиці, побачити переваги і нюанси роботи вчителя закладу загальної середньої освіти, оцінити власні сильні сторони та побачити в чому ще потрібно «підтягнутися». А позитивна мотивація, всебічна підтримка та відгуки колег дають змогу вкотре підтверджувати високу якість практичної підготовки майбутніх бакалаврів програми «Середня освіта (Англійська мова та друга іноземна мова)» до роботи за фахом», - прокоментувала кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Бондар.

Нагадаємо, нещодавно полтавські школярі вдосконалили мовні навички під час інтерактивних майстер-класів на базі політехніки, а ліцеїсти протягом тижня подорожували світом професій у Полтавській політехніці.

Раніше студенти-психологи успішно пройшли пропедевтичну практику в школах Полтави.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»