2024-05-18

На базі політехніки відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – активна сім’я»

18 травня у спортивній залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – активна сім’я», організований Полтавським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». 12 спортивних родин із 12 громад Полтавщини взяли участь у змаганнях, а родина-переможниця виступить на Всеукраїнському фестивалі.

На базі політехніки відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – активна сім’я»

Другий рік поспіль Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» виступає масштабним спортивним майданчиком для проведення обласного фестивалю «Мама, тато, я – активна сім’я», де за першість змагаються спортивні родини з різних територіальних громад Полтавщини.

18 травня 2024 року за підтримки Полтавської обласної військової адміністрації, Управління молоді та спорту Полтавської ОВА та Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» 12 спортивних родин з 12 громад Полтавського регіону активно змагались за звання найспортивнішої і популяризували сімейне дозвілля. Відмінну фізичну форму та жагу до перемоги продемонстрували родини з Полтавської, Горішноплавнівської, Великобудищанської, Щербанівської, Миргородської, Сенчанської, Машівської, Краснолуцької, Піщанської, Оржицької, Білицької та Кобеляцької громад.

Організатором спортивного івенту традиційно виступив Полтавський обласний центр фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх», який провів обласний фестиваль «Мама, тато, я - активна сімʼя» в рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?», втіленої з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Учасників спортивного дійства привітали декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, виконуючий обов’язки директора Полтавського обласного центру фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх» Олександр Іванов та голова спортивного клубу Полтавської політехніки, майстер спорту України міжнародного класу з військово-спортивних багатоборств Нікіта Соловей, які відзначили важливість корисного та змістовного дозвілля з власною родиною та зростаючу роль занять спортом в умовах постійних стресів, тривог та непростих сучасних викликів.

Присутні вшанували загиблих захисників та захисниць і мирних жителів, загиблих внаслідок російської військової агресії, Хвилиною мовчання. А рівняння на державний синьо - жовтий стяг під звуки Державного гімну засвідчило глибоку повагу учасників до власної сильної нації, що наразі у нелегкій боротьбі відстоює незалежність та свободу.

Родини змагалися за першість у різноманітних спортивних конкурсах - «Координаційний біг з мʼячем», «Покажи свою витривалість», «Влучання в ціль диск-гольфа», «Прудка родина», «Вміє тато, вміє мама, вмію я», «Разом ми переможемо», «Покажи свою силу». А розпочали змагання з активної, рухливої розминки, до якої охоче долучилися всі присутні.

За результатами змагань до трійки лідерів увійшли:

  • І місце - сімʼя Гошкович (Горішньоплавнівська ТГ);
  • ІІ місце - сімʼя Грішини (Полтавська ТГ);
  • ІІІ місце - сімʼя Близнюк (Ведикобудищанська ТГ).

У підсумку родина-переможниця представлятиме Полтавщину на Всеукраїнському фестивалі.

Нещодавно cтуденти політехніки стали срібними та бронзовими призерами Чемпіонату Європи з армреслінгу, а студія сучасної хореографії Полтавської політехніки «DWIZH» запрошує на кастинг.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»