2024-02-05

На базі політехніки відбувся відкритий турнір з настільного тенісу

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся відкритий турнір з настільного тенісу (особистий залік), в якому взяли участь близько півсотні спортсменів з Полтавської, Кобеляцької та Лохвицької територіальних громад. На змагання також завітав член Національної параолімпійської збірної України з настільного тенісу Іван Май.

На базі політехніки відбувся відкритий турнір з настільного тенісу

4 лютого спортивна база факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала потужним майданчиком для проведення відкритого турніру з настільного тенісу (особистий залік). Учасниками стали близько півсотні спортсменів з Полтавської, Кобеляцької та Лохвицької територіальних громад, які продемонстрували відмінну фізичну форму та високі спортивні результати у тенісних сетах з досвідченими суперниками. 

Учасників турніру від імені науково-педагогічного колективу університету та від себе особисто привітав ректор Полтавської політехніки, кандидат у майстри спорту України з настільного тенісу, професор Володимир Онищенко, який наголосив на важливості занять спортом та здоровою руховою активністю.

«Щиро радий вітати учасників надзвичайно цікавого та активного спортивного батлу у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! 

Наш університет справедливо утверджує лідерські позиції найспортивнішого закладу вищої освіти Полтавщини, неодноразово стаючи ареною для проведення престижних турнірів, чемпіонатів обласного та всеукраїнського рівнів. Наші випускники високо несуть бренд університету, представляючи його та рідну країну на престижних спортивних аренах Європи та світу. Щиро зичу учасникам сьогоднішнього турніру міцного здоров’я, цікавих поєдинків, жаги до перемоги, нехай переможуть найсильніші!» — зазначив очільник Полтавської політехніки. 

У турнірі взяв участь спортивна зірка Полтавської політехніки – випускник спеціальності 017 Фізична культура та спорт, чемпіон Європи, бронзовий призер Параолімпіади-2021 у Токіо та член Національної параолімпійської збірної України з настільного тенісу Іван Май, який нещодавно виборов золото з настільного тенісу на міжнародному турнірі в Єгипті. Титулований спортсмен подарував майстер – клас для збірної команди Полтавської політехніки з настільного тенісу та товариську гру у рідній Alma mater.

Ректор університету, професор Володимир Онищенко привітав збірну України в особі талановитого випускника з черговою фееричною перемогою та побажав успіхів у боротьбі за ліцензії на Параолімпіаду-2024, подякувавши за ексклюзивне тренування для команди Полтавської політехніки з настільного тенісу.

«Пишаюся, що попри повномасштабне вторгнення, студенти і випускники Полтавської політехніки потужно представляють Україну на міжнародному рівні і над спортивними аренами світу гордо здіймається синьо-жовтий стяг як символ нашої незламності та впевненості в Перемозі! Дякуємо ЗСУ! Дякуємо тренерам! Слава Україні!», — зазначив Володимир Онищенко.

Переможцями турніру стали:

• І місце – Іван Май, майстер спорту України міжнародного класу з настільного тенісу, чемпіон Європи, бронзовий призер світу, член паралімпійської збірної України, випускник Полтавської політехніки 2017 року;

• ІІ місце – Олександр Шкурупій, студент групи 101-пФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки;

• ІІІ місце – Андрій Виноходов, студент 401-групи ФР факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

На турнірі ректор університету Володимир Онищенко привітав майстра спорту України з настільного тенісу, викладача кафедри фізично ого виховання Андрія Черменського з ювілеєм.

Раніше магістрантка політехніки Людмила Лузан виборола ліцензію для України на Олімпійські ігри -2024 у Парижі.

Нещодавно студент ФФКС Давид Кулаковський став золотим призером Чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів.

 

Медіацентр 

Національного університету 

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»