2024-01-05

Магістрантка політехніки Людмила Лузан виборола ліцензію для України на Олімпійські ігри -2024 у Парижі

Студентка спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Олімпійська чемпіонка з веслування на байдарках і каное Людмила Лузан виборола ліцензію для України на Олімпійські ігри -2024 у Парижі.

Магістрантка політехніки Людмила Лузан виборола ліцензію для України на Олімпійські ігри -2024 у Парижі

На Чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное у німецькому місті Дуйсбурґ відома українська спортсменка Людмила Лузан , магістрантка спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», виборола олімпійську ліцензію для України на дистанції 500 метрів у каное-двійці  на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Нагадаємо, Олімпійська збірна Полтавщини у складі Національної збірної вдало виступила на іграх 32-ої Олімпіади. Золоті та срібні медалі Україні принесли спортсмени – Жан Беленюк, Олександр Хижняк і Людмила Лузан. У 2023 році Олімпійська чемпіонка Людмила Лузан вступила на навчання до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та продовжує здобувати перемоги на міжнародній спортивній арені.

«Наші захисники демонструють силу та характер не лише на полі бою, а й на спортивних аренах, – прокоментував начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін. – Титуловані спортсмени Полтавщини впродовж року здобули ліцензії на Олімпійські ігри-2024 у Парижі та Всесвітні ігри-2025 у Китаї. Олександр Хижняк, Людмила Лузан, Олег Кухарик та Ігор Трунов, Жан Беленюк, Лілія Занько – пишаємося кожним і кожною! Особлива увага – популяризації спорту та фізична реабілітація військовослужбовців. Спортивний розвиток – шлях до фізичного відновлення та ментального здоров'я. Дбайте про себе та Україну! Слава Україні!».

Загалом 2023 рік був насиченим на масштабні спортивні події роком, який приніс ефективні результати для спортивної еліти Полтавщини. Загалом спортсмени області здобули 298 золотих, 115 срібних, 175 бронзових медалей на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Багато чемпіонів – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Щиро вітаємо спортсменку, пишаємося та вболіваємо!

 Нещодавно студент та випускник політехніки стали чемпіонами Європи з таїландського боксу, а спортсмени університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту.

Раніше Президент України поспілкувався і нагородив студентів Полтавської політехніки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»