2024-09-25

На базі політехніки визначили переможців обласних змагань з рекреаційних видів спорту

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли обласні змагання з рекреаційних видів спорту, участь у яких взяли команди територіальних громад Полтавської області. За результатами змагань переможців нагородили грамотами та медалями.

На базі політехніки визначили переможців обласних змагань з рекреаційних видів спорту

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже традиційно виступив майданчиком для фізичних і рухових активностей – на надсучасній спортивній базі багатопрофільного класичного університету відбулися обласні змагання з рекреаційних видів спорту, участь у яких взяли команди територіальних громад Полтавської області. Метою спортивних змагань, до яких долучилися особи з інвалідністю, ветерани війни, є зниження психоемоційного напруження, стресу та подолання їхніх наслідків, створення умов для розвантаження засобами рекреаційних видів спорту.

Спортивна подія відбулася за підтримки керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, заслуженого працівника освіти України, ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, регіонального осередку Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю», територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», Полтавського регіонального центру «Інваспорт» та обласної організації товариства «Спартак».

Розпочали змагання з рівняння на державний синьо-жовтий стяг та вшанування Хвилиною мовчання захисників та захисниць і мирних жителів, загиблих внаслідок російської військової агресії.

Учасників спортивного дійства привітали декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова регіонального осередку Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю» Сергій Чумак, голова територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Анатолій Головань, директор Полтавського регіонального центру «Інваспорт» Олександр Верещака, які побажали спортсменам міцного здоров’я та подальших успіхів у підкоренні поставлених цілей.

«Щиро раді вітати учасників обласних змагань з рекреаційних видів спорту в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Тішить той факт, що, незважаючи на запровадження воєнного стану та повномасштабне вторгнення, продовжуємо спільними зусиллями популяризувати заняття спортом і фізичними активностями серед співгромадян.

Цим ми вкотре доводимо непохитну істину, що українці – то незламна нація, якій під силу протистояти непростим сучасним викликам. Передаю щирі слова вітання від керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, зичу міцного здоров’я, натхнення, нехай переможуть найсильніші! Слава Україні!, - зазначила очільниця факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко.

До вітальних слів також долучився голова територіальної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Анатолій Головань, який від імені усіх присутніх подякував Збройним Силам України за можливість проводити подібні спортивні зустрічі та гуртуватися навколо занять різними видами спорту.

За словами голови регіонального осередку Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю» Сергія Чумака, Полтавщина, незважаючи на війну, продовжує залишатися лідером серед областей з проведення змагань різного рівня: «Пишаємося спільними здобутками і прагнемо, аби інші області також брали нашу діяльність собі за приклад, демонструючи цивілізованому європейському світу, що ми – сильні і все зможемо!».

Упродовж змагань спортсмени Шишацької, Полтавської, Семенівської, Карлівської, Котелевської, Ланнівської, Хорольської, Щербанівської, Пирятинської, Козельщинської, Білицької, Чутівської громад, Галещини та Лазірок цілеспрямовано боролися за першість та комплекти почесних нагород, випробовуючи свою витривалість у наступних видах спорту – бомбаскет, боча, дартс, корнхол та шашки. Глядачі підтримували виступи спортсменів і спортсменок гучними оплесками.

Головний суддя змагань – директор Полтавської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Віталій Зінченко, головний секретар змагань – Наталія Кіфель.

За результатами змагань до трійки лідерів увійшли:

  • І місце – команда Котелевської громади;
  • ІІ місце – команда Лазірок;
  • ІІІ місце – команда Семенівської громади.

Переможців та призерів нагородили грамотами та медалями.

Нагадаємо, нещодавно на базі університету відбувся Всеукраїнський чемпіонат зі змішаних єдиноборств «Гридьба», присвячений пам’яті загиблих захисників  та у пам’ять про загиблих захисників та захисниць пройшов обласний фізкультурно-оздоровчий захід.

Раніше Президент України відзначив вагомі досягнення студентів та випускників університету – чемпіонів і призерів Паралімпіади-2024.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»