2024-09-22

На базі університету відбувся Всеукраїнський чемпіонат зі змішаних єдиноборств «Гридьба», присвячений пам’яті загиблих захисників

21 вересня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Всеукраїнського чемпіонату зі змішаних єдиноборств «Гридьба», присвяченого пам’яті загиблих захисників. За першість змагалися команди спортсменів Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Сумської та Черкаської областей.

На базі університету відбувся Всеукраїнський чемпіонат зі змішаних єдиноборств «Гридьба», присвячений пам’яті загиблих захисників

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Всеукраїнського чемпіонату зі змішаних єдиноборств «Гридьба», присвяченого пам’яті загиблих захисників.

До участі в масштабній спортивній події, організованій за підтримки керівника Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора, заслуженого працівника освіти України, ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка та голови громадської організації «Всеукраїнська федерація бойових мистецтв Бу До» Олега Чернецького, долучилися команди-учасниці з Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Сумської та Черкаської областей. Спортсмени у протистояннях з суперниками продемонстрували відмінну фізичну форму та жагу до перемоги.

Учасників спортивного дійства привітали декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов та голова Всеукраїнської Федерації бойових мистецтв Бу До, майстер спорту України міжнародного класу, суддя національної категорії Олег Чернецький, які відзначили важливість занять спортом і руховими активностями у справі підтримки та збереження ментального здоров’я співгромадян.

Присутні вшанували захисників та захисниць і мирних жителів, загиблих внаслідок російської військової агресії, Хвилиною мовчання. А рівняння на державний синьо - жовтий стяг під звуки Державного гімну засвідчило глибоку повагу учасників до мужніх воїнів, які наразі у непростій боротьбі з ворогом виборюють незалежність та свободу нашої незламної нації.

Упродовж змагань спортсмени цілеспрямовано боролися за першість та комплекти почесних нагород, а шанувальники спорту і здорового способу життя гучними оваціями підтримували виступи улюблених команд.

За результатами Всеукраїнського чемпіонату зі змішаних єдиноборств «Гридьба» до трійки лідерів увійшли:

  • І місце - команда «Сармат» (с. Онуфріївка, Кіровоградська область);
  • ІІ місце - команда «Фенікс» (місто Красноград, Харківська область);
  • ІІІ місце - команда «Андріївка» (село Андріївка, Харківська область).

Четверте місце посіла команда «Онікс» (місто Полтава), на п’ятій сходинці опинилася команда «Черкаси» (місто Черкаси).

Нагадаємо, у пам’ять про загиблих захисників та захисниць на базі Полтавської політехніки відбувся обласний фізкультурно-оздоровчий захід,  Міжнародний день студентського спорту відзначили студентською флешмоб-руханкою та спортивними активностями, та провели традиційний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Григоровича Онищенка.

Нещодавно Президент України відзначив вагомі досягнення студентів та випускників університету – чемпіонів і призерів Паралімпіади-2024, а першокурсник ФФКС став бронзовим призером Чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»