2024-09-19

В університеті провели традиційний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Григоровича Онищенка

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся турнір з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів університету, присвячений пам’яті ректора (1982 -2003рр.) Олександра Григоровича Онищенка. У видовищних спортивних протистояннях гравці восьми команд змагалися за призові місця і кубок турніру.

В університеті провели традиційний турнір з міні-футболу пам’яті ректора Олександра Григоровича Онищенка

Вже традиційно у Полтавській політехніці на початку вересня проводиться турнір з міні-футболу серед студентських збірних команд структурних підрозділів пам’яті ректора (1982 – 2003 рр.) Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександра Григоровича Онищенка. 

Упродовж кількох днів змагання проходили на спортивних майданчиках зі штучним покриттям для міні-футболу – під час напружених видовищних протистоянь активна студентська молодь Полтавської політехніки продемонструвала жагу до перемоги, динамізм та злагоджену командну гру, а вболівальники підтримували улюблені команди бурхливими оплесками.

Змагання почались з рівняння на державний синьо-жовтий стяг України та вшанування пам’яті загиблих в результаті російської агресії військовослужбовців та мирних жителів Хвилиною мовчання.

Учасників меморіального турніру з міні-футболу привітали: ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, президент Студентського парламенту університету Валерій Левченко, заступник голови профспілкового комітету студентів і аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Нікіта Шарпов та голова Спортивного клубу університету Нікіта Соловей, які побажали видовищної командної гри та феєричної перемоги найсильнішим.

«Шановні учасники, судді, вболівальники та друзі нашого університету! Щиро радію, що навіть в умовах непростих сучасних викликів, Полтавська політехніка зберігає та примножує цілу низку добрих традицій, серед яких – проведення масштабних спортивних турнірів, популяризація учнівського, студентського спорту на теренах Полтавської області та України. Щиро вітаю молодих, заряджених на позитивний результат і перемоги студентів, чия неймовірна енергетика відчувалася під час захоплюючої гри на футбольному полі.

Тішить, що наші студенти не зупиняються на досягнутому, розвиваються в обраному спорті та діляться своїм сильним духом з друзями та ровесниками. Пишаюся кожним учасником турніру, бажаю нових феєричних перемог! Перемагаєте ви – з вами перемагає й уся наша країна! Слава Україні!» – привітав учасників турніру ректор університету, керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільник обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко побажала, щоб енергія, натхнення та високі здобутки супроводжували учасників у їхньому подальшому житті.

До святкових привітань також долучився президент Студентського парламенту університету Валерій Левченко, який наголосив на важливості занять спортом як найдієвішого способу продемонструвати власний спортивний дух та незламність української нації.

Участь в турнірі взяли 8 команд, які представляли:

  • Навчально-науковий інститут архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Навчально-науковий інститут нафти і газу;
  • Навчально-науковий інститут інформаційних технологій та робототехніки;
  • Навчально-науковий інститут фінансів, економіки, управління та права;
  • Факультет філології, психології та педагогіки;
  • Факультет фізичної культури та спорту;
  • Полтавський фаховий коледж нафти і газу;
  • Миргородський фаховий коледж імені Миколи Гоголя.

Згідно жеребкування турнір розпочався грою між збірними командами студентів Навчально-наукового інституту нафти і газу та ННІ архітектури, будівництва та землеустрою.

Головним суддею став арбітр національної категорії, тренер з футболу, старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олексій Воробйов. Спортивні протистояння захоплювали яскравою грою та напруженими моментами, а вболівальники активно підтримували улюблені команди.

У підсумку змагань визначили трійку лідерів, яких нагородили медалями та відзнаками Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У церемонії нагородження переможців та призерів змагань взяли участь ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та голова профспілкового комітету студентів і аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрій Касьян. Крім медалей та відзнак, кожній команді-учасниці вручили подарунок від ректора Полтавської політехніки – футбольний м’яч.

Бронзовим призером турніру стала збірна команда факультету філології, психології та педагогіки, срібло виборола команда факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

Переможцем турніру з міні-футболу пам’яті Олександра Онищенка стала команда Навчально-наукового інституту нафти і газу.

Нагадаємо, минулого року на меморіальному турнірі з міні-футболу переможцем та володарем перехідного Кубку також стала команда Навчально-наукового інституту нафти і газу.

Нещодавно студенти Полтавської політехніки стали золотими і бронзовими призерами Параолімпіади-2024, а випускник політехніки виборов бронзову нагороду Параолімпіади-2024.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»