2021-11-23

На кафедрі міжнародних економічних відносин та туризму відбулась зустріч поколінь

17 листопада у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася онлайн-зустріч випускників кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, присвячена Міжнародному дню студента. Спогадами про неповторні студентські роки у Полтавській політехніці та історією особистісного зростання поділилися найуспішніші випускниці спеціальності 242 «Туризм».

На кафедрі міжнародних економічних відносин та туризму відбулась зустріч поколінь

З нагоди Міжнародного дня студента та до 203-річчя від дня заснування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», викладачі та студенти кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права провели традиційну зустріч випускників спеціальності 242 «Туризм» різних років.

Через карантинні обмеження, спричинені всесвітньою пандемією  COVID-19, подія змінила звичний формат і відбувалася онлайн, до  конструктивного діалогу та обміну враженнями про студентські роки запросили випускниць 2017, 2018 та 2019 років, які поділилися «секретом» власного професійного зростання.

Успішні випускники – це гордість і високий авторитет університету серед провідних українських та європейських закладів вищої освіти, яскраве свідчення  їхньої  конкурентоспроможності  на сучасному ринку праці. «Живим прикладом»  до вищесказаного  слугуватимуть  історії особистісного та кар’єрного зростання  випускниць Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права – Альони Панасенко та Катерини Челембієнко (2017), Наталії Богатирьової (2018) та Антоніни Гончаренко (2019), які стали активними учасницями цьогорічної онлайн-зустрічі.

Випускниці працюють за фахом у відомих туристичних агенціях України та охоче поділилися зі студентами власним досвідом працевлаштування, проходження співбесід та проаналізували переваги освоєння професійних  компетентостей за спеціальністю «Туризм».

За їхніми словами, неповторне освітнє середовище, мудрі та  вимогливі наставники, заняття науковою діяльністю свого часу найкращим чином мотивували  до опанування обраного фаху, побудови власної  кар’єри шляхом численних  спроб та помилок. Наприклад, Катерина Челембієнко долучилася до створення каталогу соціально відповідального бізнесу і стала переможницею нетворкатону та була обрана Амбасадоркою Цілей сталого розвитку ООН. Випускники кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Полтавської політехніки зарекомендували себе серед роботодавців як цілеспрямовані, амбітні,  творчі особистості,  справжні лідери,  яким під силу  вирішити  будь-яку виробничу чи позаштатну ситуацію.

«Зустріч випускників різних поколінь – додаткова можливість для  студентської  молоді Полтавської політехніки, що ще навчається, опанувати необхідні знання, поспілкуватися та отримати з вуст  фахівців туристичної сфери, керівництва та топ-менеджменту великих туристичних агенцій України   дієві поради задля  подальшого успішного  професійного зростання, надихнутися «живими» прикладами та  побороти власну невпевненість, страх перед перешкодами та реалізувати власні творчі ідеї. Головне – не зупинятися на досягнутому, по максимуму використовувати надані можливості та розвивати власний науково-освітній та інтелектуальний потенціал», –  прокоментувала доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Національного  університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ірина Чичкало-Кондрацька.

У планах викладачів кафедри міжнародних економічних відносин та туризму – продовжувати тісну співпрацю з провідними компаніями, державними  установами, громадськими організаціями та запрошувати до діалогу зі студентською молоддю найуспішніших випускників університету.

Нагадаємо, під час Університетського тижня ННІ фінансів, економіки, управління та права колектив кафедри міжнародних економічних відносин та туризму презентував себе студентськими фотопроєктами та професійними майстер-класами від бізнес-партнерів. а випускники поділилися дієвими порадами зі студентською молоддю.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»