2021-12-24

Нагородили призерів турніру з кіберспорту в дисципліні CS:GO «WinterCyberCup 21»

22 грудня у спортивному корпусі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулась церемонія нагородження призерів Турніру з кіберспорту в дисципліні CS:GO «WinterCyberCup 21». Команда кіберспортсменів Полтавської політехніки посіла перше місце.

Нагородили призерів турніру з кіберспорту в дисципліні CS:GO «WinterCyberCup 21»

З 2 по 11 грудня проходили змагання серед учасників Турніру з кіберспорту в дисципліні CS:GO «WinterCyberCup 21» серед учасників закладів вищої освіти, фахової передвищої та загальної середньої освіти м. Полтави, у якому взяли участь 80 учасників, які представляли 16 команд.

Полтавських кіберспортсменів привітав керівник відокремлених підрозділів «Спортивна студентська спілка України» та «Українська федерація учнівського спорту» у Полтавській області, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко:

«Надзвичайно приємно, що в турнірі взяла участь велика кількість спортсменів, а від Полтавської політехніки – дві команди і, мабуть, не випадково маємо певний результат, адже декілька років тому було створено лабораторію кіберспорту. Хотів би відзначити високий рівень наших студентів. Дуже приємно, що тут сьогодні нагороджені представники професійно-технічних училищ, які змогли побороти і перемогти студентів вищих навчальних закладів. Головне те, що в будь-якому випадку перемагає спорт, і дуже добре, що ви популяризуєте такий сучасний, динамічний вид спорту. Ми будемо і надалі підтримувати і допомагати вам в тому, щоб ви завжди були переможцями не тільки в віртуальному, а і в реальному житті. Тому я бажаю вам подальших професійних спортивних здобутків та успіхів у навчанні!»

Суддівською колегією було визначено переможців турніру, які отримали нагороди. Церемонію нагородження кіберспортсменів провів голова Громадської організації Полтавська кіберспортивна організація «Poltava e-sport association» Євгеній Щербаков:

  • I місце: команда «National Polytechnik», Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • II місце: команда «Kotiki», Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги;
  • Півфіналісти турніру: команда «Brothers in arms», Полтавська ЗОШ №30; команда «Not today»;
  • Кращий гравець турніру – Олександр Сидоренко.

Також до привітання спортсменів долучився суддя турніру Данило Флакс і нагородив гравця званням «Відкриття турніру» – спортсмена під ніком «Absurdic».

«Ключовим фактором у нашій перемозі стали наші спільні тренування, які тривали протягом декількох років. Головна наша ціль на даний турнір – показати кращий результат. І наш результат у вигляді першого місця – це винагорода за наші тривалі тренування», – прокоментував гравець команди-переможця «National Polytechnik» Денис Маладика.

Кіберспорт у всьому світі набирає шалених обертів і стає важливою складовою економіки. Кіберспорт об’єднує в собі спортивну діяльність та передові комп’ютерні технології. Україна є однією серед 25 держав, які визнали кіберспорт офіційним видом спорту. Полтавщина також розвивається у цьому плані і серед закладів вищої освіти кіберспорт найкраще розвивається у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Студенти Полтавської політехніки неодноразово перемагали на кіберспортивних турнірах. Команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» двічі перемагала на турнірі «Poltava Cyber Cup» та заняла перше місце в турнірі «RectorsCyberCup‘21».

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»