2022-07-25

Народні депутати ознайомилися з процесом підготовки університету до нового навчального року

Під час візиту парламентська делегація оцінила безпекову ситуацію у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», перевірила укриття та ознайомилася з сучасною матеріально-технічною базою, аудиторіями і лабораторіями класичного університету.

Народні депутати ознайомилися з процесом підготовки університету до нового навчального року

21 липня народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій: Юлія Гришина, Володимир Воронов, а також народні депутати України від Полтавщини і Харківщини – Андрій Боблях і Олексій Красов, разом з начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним завітали до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», щоб ознайомитися з процесом підготовки нашого університету до нового навчального року.

Відвідали укриття, побачили інфраструктурні рішення і обговорили плани поліпшення умов в укриттях.

«Дякую народним депутатам України за глибоку зацікавленість у розвитку української освіти та відвідування одного з провідних українських університетів – Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», ми з радістю поділилися нашими напрацюваннями та досвідом!

В умовах воєнної агресії рф проти України, в умовах повномасштабної війни ми робимо все для того, щоб створити належні умови для навчання студентів у себе вдома – в Україні, не виїжджаючи за кордон, щоб згодом, за допомогою отриманих знань, відбудовувати зруйновану інфраструктуру, забезпечувати енергетичну безпеку нашої держави й робити все для подальшого розвитку й процвітання нашої країни.

Враховуючи складні умови, ми, в першу чергу, приділяємо увагу посиленню безпекової інфраструктури для студентів. Підготовчий процес триває під гаслом «Безпека понад усе», оскільки, як я вже зазначав, університет планує з 15 серпня розпочати навчальний процес у форматі офлайн. Наразі поліпшуємо умови перебування в укриттях.

Унікальний кейс співпраці університету з бізнесом дав особливо високі результати під час війни – навіть попри кризу ми продовжили ремонтувати і осучаснювати кампуси. На сьогодні бізнес інвестує в розвиток матеріально-технічної лабораторної бази, створює умови для якісного опанування студентами знань та практичної підготовки. Під час навчання студенти активно займаються науковою діяльністю, наукові дослідження, які відбуваються в університеті доводяться до стану інноваційного продукту, який згодом комерціалізується. Таким чином університет отримує додаткові надходження  і це є основою для подальшого розвитку.

Полтавська політехніка – інноваційний університет, який відкриває для своїх студентів нові можливості! Разом працюємо на Перемогу!» – прокоментував ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Під час кампус-туру парламентська делегація відвідала сучасні лабораторії університету, зокрема навчально-науковий центр Siemens, де встановлена система супутникового зв’язку Starlink, яку нещодавно отримав університет й вже активно використовує її в навчальному процесі, лабораторію робототехніки, інноваційну лабораторію психодіагностики та корекційно-розвивальної роботи.

«Сьогодні ми відвідали один із найсучасніших університетів Полтавської області. Разом з народними депутатами розглянули можливості, дали нові думки й бачення розвитку університету. Хочу сказати, що сьогодні ми мали змогу побачити сучасні кабінети й технологічні лабораторії. Розуміємо, що й під час війни в цьому університеті студенти зможуть отримати якісні знання, навчатись офлайн на сучасному обладнанні, що дасть змогу ЗВО готувати провідних спеціалістів з 92 галузей», – прокоментував начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Парламентарі відвідали також Народний музей історії університету і зустрілись з представниками Студентського парламенту у Центрі культури і студентської творчості Полтавської політехніки. Відомий реп-виконавець, випускник, а нині керівник Центру культури і студентської творчості Артем Лоік презентував спільний проєкт зі студентами політехніки.

«Сьогодні я вперше відвідала з робочим візитом Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Незважаючи на те, що в країні триває війна, університет працює, працює приймальна комісія, в закладі є студенти – університет живе своїм активним життям, готується до нового навчального року. Сьогодні велику увагу було приділено тому як в університеті йде підготовка щодо дотримання безпечних умов навчання та праці. В університеті є чудове бомбосховище, в якому одночасно можуть сховатися понад 450 осіб. Університет активно готується до офлайн навчання з додатковою можливістю студентам, які знаходяться за кордоном або є внутрішньо переміщеними особами, долучатися до навчання в дистанційному форматі. Полтавська політехніка має чудову матеріально-технічну базу, активно розвивається, використовує сучасні технології, містить велику кількість сучасних лабораторій і, що важливо, співпрацює з бізнесом. Такі університети мають велике майбутнє в нашій країні, будемо всіляко їм допомагати», – зауважила народна депутатка України Юлія Гришина.

Напередодні робочого візиту освітяни, керівництво області і нардепи визначили особливості нового навчального року на Полтавщині, а також відкрили сучасний мультифункціональний спортивний майданчик.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»