2022-07-25

У Полтавській політехніці відкрили сучасний мультифункціональний спортивний майданчик

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відкрито новий сучасний мультифункціональний спортивний майданчик. Проєкт втілено спільними зусиллями університету і Полтавської обласної ради у рамках Обласної програми «Розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 роки» на умовах співфінансування Полтавської обласної державної адміністрації та Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У Полтавській політехніці відкрили сучасний мультифункціональний спортивний майданчик

Символічну стрічку у присутності студентів, викладачів та почесних гостей університету – народних депутатів України Володимира Воронова, Андрія Бобляха і Олексія Красова, ректор Володимир Онищенко перерізав разом з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним і народним депутатом України, членом Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, головою підкомітету з питань вищої освіти, членом комісії з права науково-методичної комісії з вищої освіти Міністерства освіти і науки України Юлією Гришиною.

«На спортивній мапі Полтави з’явилась нова сучасна локація – мультифункціональний спортивний майданчик!

Ми збудували сучасний спортивний майданчик із сучасним покриттям 32х18м для занять здоровою руховою активністю і кількома видами спорту (баскетбол, волейбол, теніс, черлідинг, стрітбол, флорбол тощо) вартістю понад півтора мільйони гривень. Управління капітального будівництва Полтавської обласної державної адміністрації профінансувало придбання гумового покриття.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та наші бізнес-партнери оплатили всі інші витрати: улаштування бетонної основи під покриття, асфальтобетонного покриття, огорожі. Дякую депутатам Полтавської обласної ради за підтримку колективу Полтавської політехніки. Окремі слова подяки  депутату облради Олегу Діденку і керівнику бізнес-компанії Ігорю Діденку за фінансування матеріалів для огорожі спортивного майданчика. Це – інвестиція у здоров'я студентської та учнівської молоді і мешканців громади, у найкращі умови для підготовки студентів факультету фізичної культури та спорту і, що не менш важливо, у спортивну славу України, коли з кожною перемогою наших спортсменів на міжнародних змаганнях звучатиме наш Гімн.

Перші відвідувачі майданчика одразу протестували його з баскетбольним м'ячем. Студенти в захваті, а це для мене, як для ректора, дуже важливо. Студенти Полтавської політехніки захоплюються різними видами спорту. При університеті діє спортивний клуб, 17 спортивних секцій з 22 видів спорту.

Дякую за підтримку у розвитку молодіжного спорту та спортивної інфраструктури! Запрошую на навчання до Полтавської політехніки, де створені найкращі умови для гармонійного розвитку особистості! Разом до Перемоги! Все буде Україна!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

На щойно відкритому мультифункціональному спортивному майданчику студенти політехніки продемонстрували свою спортивну майстерність з баскетболу та волейболу.

«Нам, студентам, надзвичайно приємно, що навіть у такі складні часи велика увага приділяється розвитку молоді в Україні. Від імені студентського колективу Полтавської політехніки дозвольте висловити вдячність Полтавській обласній державній адміністрації, народним депутатам України та ректору нашого університету – Володимиру Олександровичу, за розвиток студентського спорту в Україні й в Полтаві. Відкриття цього мультифункціонального майданчика – це можливість для студентів цікаво й з користю для здоров’я проводити свій вільний час, це якісні тренування та нові перемоги та здобутки наших спортсменів, це нові можливості для внутрішньо переміщених осіб, які переживають на території студентського містечка нашого університету та нові можливості для учнів полтавських шкіл. Приємно, що ми є студентами Полтавської політехніки!» – зазначила президент Студентського парламенту Людмила Билим.

Саме наші студенти результативно виступили на Європейських університетських іграх – 2022 у Польщі – за результатами змагань команда з настільного тенісу дійшла до чвертьфіналу, а кікбоксери завоювали золото та срібло.

Нагадуємо, випускник політехніки виборов золоту нагороду на XI Всесвітніх Іграх-2022.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»