2020-09-27

Національний фітнес день: студенти політехніки підтримали європейський день активності

У рамках проведення Національного фітнес дня (National Fitness Day) в Україні студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка долучилися до популяризації рухової активності та проєкту відомого шоумена.

Національний фітнес день: студенти політехніки підтримали європейський день активності

Проєкт «Національний фітнес день» реалізується за програмою Erasmus+ та за підтримки Міністерства молоді  та спорту України, Всеукраїнського центру фізичного здоров’ я населення «Спорт для всіх», Спортивного комітету  України, Національної асоціації  EuropeActive.

26 вересня на тренування у міських парках,  скверах, спортивних  майданчиках,  велодоріжках,  стадіонах,  фітнес-клубах виходили поціновувачі фізичної активності, досвідчені спортсмени та молодь, що робить перші кроки до здорового способу життя.

«День задоволення від фізичної активності. Головне завдання вашого дня бути активним. #LetsBeActive з друзями, з родиною, зі своїм містом, з Україною, з усією Європою. Зроби ранкову зарядку, прогуляйся парком, покатайся на велосипеді, бігай, зіграй в свою улюблену гру, запропонуй дитині активні розваги, завітай до фітнес-клубу – партнера події у твоєму місті, займайся вдома, рухайся під запальні майстер класи онлайн трансляції фітнес марафону», – запрошували організатори.

Студенти та викладачі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» не лишаються осторонь підтримки різних спортивних ініціатив та підтримали європейський день активності масштабним флешмобом на свіжому повітрі.

 

За словами декана факультету фізичної культури та спорту  Наталії Беседи, студенти охоче беруть участь у міських та всеукраїнських спортивних проєктах, пропагуючи серед однолітків прагнення бути фізично здоровими та активними.

«До проведення динамічних руханок, флешмобів ми готуємося, вивчаємо нові рухи, стараємося, щоб подобалося всім. Старшокурсники підхоплюють, придумуючи щось своє, креативлять», – додала в.о. завідувача кафедри фізичного виховання університету Тетяна Синиця.

Головне гасло  National Fitness Day #LetsBeActive: Будьмо активними!  – об’ єднало  навколо себе європейські цінності, презентовані проєктом. Українці в спортивному русі єдналися з Європою.

Центральна подія відбулася на НСК «Олімпійський» у Києві – кілька годинний фітнес-марафон. 

Майстер-класи з фізичної активності для глядачів провели кращі зіркові  тренери  України та амбасадори міжнародних конвенцій, пройшли видовищні виступи учасників турніру з чирлідингу Cheer Active Contest, відвідувачі могли дізнатись про новинки фітнесу, консультації, знайомство з клубами і сучасними методиками для усіх вікових груп. Зареєструвавшись на подію, українці  мали можливість взяти участь в розіграші призів від партнерів події. Онлайн-трансляція фітнес-марафону  дозволяла виконувати  фізичні вправи навіть вдома!

Сімейний  квест провів лідер Спортивного  руху JuniorZ Олександр Педан. Минулого року студенти і викладачі політехніки  долучилися до його проєкту та сприяли популяризації рухової активності під час полтавського напівмарафону.

«Ми готові працювати ще більше задля того, щоб більше наших громадян дізналися про європейський день активності і скористалися шансом стати більш здоровими та щасливими. Цього ми навчаємо і наших вчителів», – підкреслив  президент  UkraineActive  Андрій Боляк.

Минулого року на базі Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка»  відбувся треніг для полтавських вчителів.

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»