2021-12-14

Науковиці гуманітарного факультету отримали 7 авторських свідоцтв на публікації у фахових виданнях

Викладачки кафедри українознавства, культури та документознавства отримали сім свідоцтв на реєстрацію авторського права. Науковиці підготували монографію з електронного діловодства у судових установах, презентували ґрунтовні дослідження у сфері інформатизації судового діловодства та документообігу в Україні та розглянули університетські репозитарії як складову науково-освітнього середовища.

Науковиці гуманітарного факультету отримали 7  авторських свідоцтв на публікації у фахових виданнях

Науково-педагогічні працівники кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали 7 свідоцтв про реєстрацію авторського права на монографію, навчальний посібник та наукові публікації у фахових виданнях. Нагадаємо, науковці Полтавської політехніки і військові підготували спільне наукове видання про протидію інформаційним війнам.

Кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавської політехніки  Олена  Вдовіна отримала свідоцтва про реєстрацію авторського права на монографію «Електронне діловодство в судових установах: стан та перспективи» (реєстраційний №106146),   наукову статтю  «Три заяви Василя Стуса (за матеріалами Галузевого державного архіву Служби безпеки України)» (реєстраційний №1061452), підготовлені у співавторстві з кандидатом історичних наук, доцентом кафедри українознавства, культури та документознавства  Василем Сажком,  наукові  статті «Інформатизація судового діловодства та документообігу в Україні: особливості та проблеми»  (реєстраційний №100786), «E-justice in Ukraine and  the world» (реєстраційний №105683), підготовлені у співавторстві з кандидаткою філологічних наук,  доценткою кафедри українознавства, культури та документознавства Людмилою  Дерев’янко.

Науковиця Людмила Дерев’янко у співавторстві з кандидаткою філологічних наук, доценткою кафедри українознавства, культури та документознавства Світланою Дорошенко отримала свідоцтво про реєстрацію авторського права на навчальний посібник «Сучасна українська мова» (реєстраційний №105337)  та наукову   статтю «Бібліотечні електронні ресурси університетів (каталог, бібліотека, архів-репозитарій) як засіб комунікації в освітньо-науковому середовищі», уміщену в колективній монографії «New stages of development of modern science in Ukraine and ЕU countries» (реєстраційний №105685),  видану у співавторстві з кандидаткою філологічних наук,  доценткою  кафедри українознавства, культури та документознавства  Ольгою  Мізіною.  

«Однією з необхідних ліцензійних вимог до кадрового складу  викладачів закладів вищої освіти, внесеної до критеріїв оцінки діяльності університету на підтвердження статусу національного, є наявність у викладачів не менше п’яти авторських свідоцтв або двох патентів на винаходи.

Наразі викладачі кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  плідно  працюють над підвищенням показників університету в загальнонаціональному рейтингу закладів вищої освіти, маючи чимало  наукових та навчально-методичних публікацій. Отримані авторські  свідоцтва – яскравий маркер правильності обраного професійного шляху, а багаторічні напрацювання науково-педагогічного колективу  кафедри високо позиціонуються у сучасному науково-освітньому просторі. Бажаю колегам нових вагомих наукових і професійних здобутків!» –  прокоментувала доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри українознавства, культури та документознавства Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  Ірина Передерій.

Раніше у Полтавській політехніці відбулася міжнародна конференція, присвячена інноваціям в архівній, бібліотечній та музейній сферах, а науковиця-філолог очолила полтавський осередок Національної спілки документознавців  України.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»