2023-10-11

#ErasmusDays 2023: науковиці політехніки презентували успішний досвід участі у міжнародних проєктах

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» традиційно відзначаються ErasmusDays-2023. Науковиці політехніки презентували освітні проєкти, присвячені інформаційній, екологічній, економічній безпеці та системам захисту інформації, обговорили стратегії розвитку особистості у цифровому освітньому просторі та поділилися ефективними практичними кейсами участі у програмах академічної мобільності Erasmus+.

#ErasmusDays 2023: науковиці політехніки презентували успішний досвід участі у міжнародних проєктах

З 9 по 14 жовтня 2023 року по всій Європі та світі, зокрема і в Україні відбуваються #ErasmusDays. Упродовж кількох насичених просвітницькими івентами та активностями днів Erasmus-спільнота ділиться історіями успіху і досягнутими результатами реалізації проєктів у сферах освіти, молоді та спорту.

За словами  команди Національного Erasmus + офісу в Україні,  долаючи виклики війни, особливо необхідним є вивчення успішних практик та досвід #ErasmusGeneration для побудови нової України як держави-члена Європейського Союзу після Перемоги. Важливо поділитись досвідом участі Erasmus+  під час війни та нагадати міжнародній спільноті про сьогоднішні події в Україні, підкресливши вагомий внесок участі України та її громадян для розвитку освіти, молоді і спорту. Масштабні науково-освітні івенти проводяться за всебічної підтримки  Представництва  ЄС в Україні, Європейського  виконавчого  агентства  з питань  освіти та культури, Міністерства  освіти і науки України, Міністерства  молоді та спорту України, Ради з молодіжних питань при Президентові України, Інформаційного центру  Еразмус+ Молодь та Європейського  корпусу солідарності, Європейської  асоціації  міжнародної освіти (EAIE), а також за активної участі українських університетів, молодіжних та громадських  організацій. Цьогоріч #ErasmusDays присвячені питанням «Sustainability&Responsibility», адже розбудова та стійкий розвиток України залежать від кожного з нас.

10 жовтня у рамках #ErasmusDays 2023  науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели вебінар «Вивчення успішних європейських практик та досвід #Erasmus Generation для побудови нової України». До заходу у змішаному форматі долучилося близько 100 учасників, яких цікавить розвиток екологічної, фінансової та економічної сфери України у співпраці з міжнародними партнерами, європейський досвід інформаційної безпеки та систем захисту інформації в сучасних умовах масштабних кібератак, формування стратегії розвитку особистості в цифровому освітньому просторі. Активними учасниками стали студенти спеціальностей ІТ – фінанси, Фінанси, банківська справа та страхування, Підприємництво,  торгівля та біржова діяльність, Маркетинг Полтавської політехніки.  Модерувала дискусію кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємства та маркетингу Полтавської політехніки Ксенія  Чичуліна.

Учасників івенту привітала директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права, доктор економічних наук, професор Світлана Онищенко, яка наголосила на важливості цілої серії заходів на дану тематику, адже світова спільнота має чітко усвідомлювати глобальні наслідки того, що наразі коїться в Україні, та засвідчити свою підтримку незламності  представників української академічної спільноти, які продовжують дослідження у сфері євроінтеграції та діляться власними історіями успішної участі у міжнародних проєктах.

Відеопривітання надіслали представники Національного Erasmus + офісу в Україні, які щиро подякували Полтавській політехніці за готовність підтримувати та втілювати  європейські освітні  ініціативи. 

Спікерками вебінару стали науковиці Полтавської політехніки, які презентували цікаві доповіді та поділилися успішним досвідом реалізації міжнародних проєктів та програм академічної  мобільності Erasmus +:

  • Ксенія  Вергал, к.е.н., доцентка – «Презентація Проєкту Жан Моне «Європейський досвід інформаційної безпеки та систем захисту інформації в сучасних умовах масштабних кібератак»;
  • Аліна Глушко, к.е.н., доцентка – «Презентація Проєкту Жан Моне «Забезпечення екологічної, економічної та інформаційної безпеки: досвід ЄС для України»;
  • Ксенія Чичуліна, к.т.н., доцентка  –  «Презентація Проєкту Жан Моне «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції»;
  • Аліна Чайкіна, к.е.н., доцентка – «Презентація Проєкту Жан Моне «Формування стратегії розвитку особистості в цифровому освітньому просторі: Україна-ЄС»;
  • Анна Павельєва, к.філол.н., доцентка, координаторка міжнародної роботи Полтавської політехніки – «Програми академічної мобільності: практичні кейси Полтавської політехніки».

«Щиро вдячна усім учасникам сьогоднішнього вебінару за цікаві інформативно насичені доповіді, активну участь у  реалізації міжнародних, науково-дослідницьких проєктів. Подібні івенти дать змогу кожному з нас усвідомити власну роль у сучасних євроінтеграційних процесах», – відзначила кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємства та маркетингу Ксенія Чичуліна. 

На завершення заходу учасники обговорили подальшу плідну співпрацю у сфері міжнародної діяльності за участю представників Erasmus + спільноти.

Нагадаємо, нещодавно науковиці політехніки провели воркшоп, присвячений розвитку фінансової грамотності в Україні та країнах ЄС.

Раніше студентки політехніки розповіли про навчання в Академії технологій та бізнесу ZEALAND в Данії, а студенти-міжнародники розпочали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті Fachhochshule des BFI Wien.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»