2023-10-05

Студенти-міжнародники розпочали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті Fachhochshule des BFI Wien

Студентки Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки Ксенія Коломієць та Вероніка Мельник вирушили на навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ до провідного університету Відня – Fachhochshule des BFI Wien. Майбутні професіонали поглиблять компетенції в сфері міжнародних економічних відносин та управління бізнесом.

Студенти-міжнародники розпочали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті Fachhochshule des BFI Wien

Здобувачки освітньої програми «Міжнародні економічні відносини» спеціальності 292 Міжнародні економічні відносини  Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка» – магістрантка Ксенія Коломієць та студентка другого курсу Вероніка Мельник вирушили на навчання за програмою академічної мобільності Erasmus+ до провідного університету Відня – Fachhochshule des BFI Wien.

У рамках програми академічної мобільності  Ксенія Коломієць обрала спеціальність «European economy and Business Management», магістрантка Полтавської політехніки  має можливість поглибити знання та отримати додаткові компетентності в сфері міжнародних економічних відносин та управління бізнесом з метою власного вдосконалення та розвитку.

А другокурсниця Вероніка Мельник обрала напрям економіки  та міжнародного бізнесу, наразі  студентка вивчає низку фахових дисциплін –  Business English; Introduction to economics; Presentation in Business settings; Marketing; European Economic Development and EU Integration; International business policy; International corporate finance; The EU and The Eurasian Economic Union: Competition, Conflict, and International business.

«Програми академічної мобільності Erasmus+ – це унікальна можливість отримати ефективний досвід навчання за кордоном та розширити власний культурний кругозір, отримуючи при цьому стипендію. Студенти, які беруть участь в даній  програмі, мають можливість навчатися в університетах  різних країн Європейського Союзу, отримувати кредити за успішно пройдені курси, вивчати нові  іноземні мови та культуру, що сприяє особистісному  зростанню та розвитку міжнародних навичок.

Крім того, програма Erasmus+ сприяє розвитку міжкультурної комунікації та надає  молоді  можливість побудувати цінні зв'язки в студентському та університетському середовищі, що може бути корисним для майбутньої кар'єри. Усе це робить Erasmus+ важливим інструментом для освіти та розвитку студентів у Європі та за її межами», - поділилася враженнями магістрантка Полтавської політехніки Ксенія Коломієць.

Відзначимо,  студенти Полтавської політехніки мають можливість навчатись за кордоном за грантовими програмами кредитної академічної мобільності впродовж семестру або цілого навчального року в провідних університетах Австрії, Гренландії, Данії, Естонії, Литви, Латвії, Норвегії, Нідерландів, Польщі, Румунії, Словаччини, Швеції.

За детальнішою інформацією стосовно актуальних програм академічної мобільності звертайтесь до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координатора програм академічної мобільності – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)- 91- 08-192).

Нещодавно  студентки політехніки розповіли про особливості навчання у Вільнюській колегії, після румунського університету другокурсниця вирушила до австрійського і розповіла про особливості навчання в університеті прикладних наук, а студентки політехніки почали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті прикладних наук FH Burgenland.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»