2023-10-04

Студентки політехніки розповіли про особливості навчання у Вільнюській колегії

Cтудентки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Вероніка Литвиненко, Софія Єрмоленко, Вікторія Хрипко стали учасницями програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ у Higer Education Institution «Vilnius kolegija» (м. Вільнюс, Литва). Майбутні професіонали опановують фахові знання, проводять змістовне дозвілля та поділилися враженнями від навчання у Вільнюській колегії.

Студентки політехніки розповіли про особливості навчання у Вільнюській колегії

Студентки  Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»   першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітніх програм «IT-фінанси» Вероніка Литвиненко, «Фінанси, банківська справа та страхування» Софія  Єрмоленко та студентка освітньої програми «Облік і оподаткування» Вікторія Хрипко  вже місяць  навчаються за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+ у Higer Education Institution «Vilnius kolegija» (м. Вільнюс, Литва).

Майбутні професіонали у сфері  фінансів та обліку  плідно навчаються, із задоволенням та користю  проводять вільний  час, займаються спортом, весело організовують власне  дозвілля та знайомляться  із литовською культурою. Дні учасниць програми академічної мобільності сповнені  яскравими емоціями та враженнями, якими вони охоче поділилися.

Зокрема, Софія Єрмоленко зазначає, що разом  із навчанням для них організовують спортивні заходи, наприклад студентка Полтавської політехніки  та інші дівчата брали участь у 5-кілометровому марафоні, від якого у неї залишилися  лише  позитивні спогади.

За словами іншої учасниці Вероніки Литвиненко, студенткам дуже подобається навчання у Вільнюській колегії, вони із задоволенням ходять на пари, адже викладачі, як і в Полтавській політехніці, чудово пояснюють матеріал та діляться  реальними  практичними  кейсами. Зазвичай пари проходять спільно  з іншими студентами-учасниками програми Erasmus +  в невеликих комфортних навчальних аудиторіях.

«Це цікавий досвід, адже я мала змогу познайомитися з новими людьми з різних країн світу  та дізнатися про їхні  традиції», - прокоментувала учасниця.

Студентка освітньої програми «Облік і оподаткування» Полтавської політехніки  Вікторія Хрипко  також поділилася першими враженнями від навчання у литовському університеті:  «Маємо оптимальне навантаження, великий акцент  тут  викладачі роблять  на самостійну роботу. Деякі навчальні заняття  проводяться спільно зі студентами з Латвії, що дає можливість детальніше  поринути у  їхню  культуру та  вивчити  ментальні особливості. Такі заняття проходять у великих групах з активними дискусіями. Інші ж предмети проводяться тільки для студентів-учасників програм академічної мобільності».

Учасниці програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ у Higer Education Institution «Vilnius kolegija» висловлюють щиру вдячність адміністрації та науково – педагогічним працівникам Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  за надану унікальну можливість опановувати якісні знання та отримувати позитивні враження під час навчання в одному з провідних європейських університетів.

Нагадаємо, раніше після румунського університету другокурсниця Полтавської політехніки Марія Бовкун вирушила до австрійського і розповіла про особливості навчання в університеті прикладних наук.

Нещодавно студентки політехніки почали навчання за програмою Erasmus+ в австрійському університеті прикладних наук FH Burgenland, студентки політехніки у Польщі вивчали молодіжні підходи у розробці екологічних проєктів на регіональному та національному рівнях, студентки-перекладачки взяли участь в молодіжному обміні Erasmus+ в Італії,  а магістрантка політехніки отримала другу стипендію від чеського уряду.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»