2022-01-31

Науковиці політехніки взяли участь у ІІІ Міжнародному симпозіумі «Сталий розвиток – стан та перспективи»

Науковиці кафедри прикладної екології та природокористування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у ІІІ Міжнародному науковому симпозіумі «Сталий розвиток – стан та перспективи».

Науковиці політехніки взяли участь у ІІІ Міжнародному симпозіумі «Сталий розвиток – стан та перспективи»

З 26 по 29 січня 2022 року проходить ІІІ Міжнародний науковий симпозіум «Сталий розвиток – стан та перспективи» (Львів-Славське, Україна). Організаторами симпозіуму SDEV’2022 стали Національний університет «Львівська політехніка», Інститут сталого розвитку ім. В. Чорновола, співорганізатор – Всеукраїнська екологічна ліга.

Учасниками заходу стали викладачі та PhD-студентки кафедри прикладної екології та природокористування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: завідувачка кафедри, доктор технічних наук, професор Олена Степова, кандидатка технічних наук, доцентка Олена Ганошенко та аспірантки кафедри – Тетяна Гах і Людмила Тягній.

Тематика симпозіуму охоплювала п’ять основних напрямків:

 

  • Екологія та збалансоване природокористування;
  • Екологічна безпека та природоохоронна діяльність;
  • Туризм та готельно-ресторанна справа;
  • Підприємництво та екологічна експертиза товарів;
  • Цивільна безпека (охорона праці, техногенна безпека).

На пленарному засіданні представниці Полтавської політехніки виступили з доповіддю на тему «Стан поверхневих водних об'єктів Полтавської області». У рамках секції «Екологічна безпека та природоохоронна діяльність» під керівництвом професора Ігоря Петрушки прозвучала доповідь «Оцінка впливу автотранспорту на стан атмосферного повітря м. Кривий Ріг», підготовлена О. Ганошенко у співавторстві з М. Галактіоновим.

Під час симпозіуму науковиці представили результати наукових досліджень, взяли участь у дискусії та обміні ідеями щодо різноманітних аспектів сталого розвитку, а також у круглому столі «Адаптація до змін клімату у контексті сталого розвитку» і еко-пікніку.

 

Нагадуємо, триває прийом наукових робіт на участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія», а також стартував відбір студентів і молодих науковців до Літньої школи Енергетичного співтовариства 2022.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»