2022-01-21

Полтавська політехніка запрошує на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія»

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» запрошує студентів закладів вищої освіти України до участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія». Члени галузевої конкурсної комісії розглянуть подані наукові дослідження та оберуть роботи з найвищим ступенем актуальності.

Полтавська політехніка запрошує на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія»

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1179 від 05 листопада 2021 року «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021/2022 навчальному році  та внесення змін у додаток до наказу Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 №1457» Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є базовим закладом вищої освіти з проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія».

Для організації та проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія» створено галузеву Конкурсну комісію зі спеціальності «Екологія», на розгляд якої студенти подають свої наукові роботи. До складу галузевої конкурсної комісії входять видатні наукові вчені, науково-педагогічні працівники  кафедри прикладної екології та природокористування та представники інших закладів вищої освіти.

Для участі в конкурсі необхідно до 15 лютого 2022 року надіслати наукові роботи переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія» на електронну пошту кафедри прикладної екології та природокористування eco.poltntu@gmail.com та у друкованому вигляді на адресу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: 36011, м. Полтава, пр. Першотравневий, 24.

Конкурс відбуватиметься у два етапи:

  • перший етап – 16-17 березня 2022 року – науково-практична конференція по  захисту студентських наукових робіт;
  • другий етап – 18 березня 2022 року – підведення підсумків, оголошення переможців.

Тематика представлених наукових робіт охоплює наступні питання:

  • оцінка стану біоресурсів і розроблення систем біотестування;
  • оцінка фітотоксичності ґрунтів та їхньої родючості;
  • розробка та удосконалення системи екологічного моніторингу;
  • моделювання впливу природних та техногенних чинників на стан екологічної безпеки об’єктів і територій;
  • очищення стічних вод і викидів в атмосферне повітря;
  • переробка побутових та промислових відходів з отриманням цінних речовин;
  • оцінка якості води;
  • екологічна безпека продуктів харчування;
  • аналіз впливу антропогенних джерел на стан біосфери;
  • вивчення ландшафтно-екологічної структури регіонів України;
  • проблеми енергозбереження.

Полтавська політехніка запрошує обдаровану студентську молодь, молодих науковців не втратити унікальної нагоди стати учасником масштабної наукової події задля розвитку екологічної системи України.

Щороку надходять наукові студентські роботи з понад 70 закладів вищої освіти України. Минулого року на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Екологія» надійшло більше сотні робіт.

Нагадаємо, науковці та стейкхолдери назвали екопрофесії майбутнього, а університет нагороджено «Екооскаром» за вагомі досягнення в екологічній трансформації держави, бізнесу та суспільства.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»