2023-10-03

Науковиця політехніки взяла участь у правовій дискусії на базі Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області

Завідувачка кафедри публічного управління, адміністрування та права Полтавської політехніки, кандидатка наук з державного управління, доцентка Інна Кульчій долучилася до роботи круглого столу «Обговорення законопроєкту «Про колективні трудові спори», організованого відділенням Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області.

Науковиця політехніки взяла участь у правовій дискусії на базі Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області

3 жовтня 2023 року завідувачка кафедри публічного управління, адміністрування та права Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка, кандидатка наук з державного управління, доцентка Інна Кульчій долучилася до роботи круглого столу «Обговорення законопроєкту «Про колективні трудові спори». Організаторами масштабного професійного івенту виступили фахівці відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області.

В обговоренні законопроєкту взяли участь представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування, представники Полтавської обласної ради профспілок, Полтавського обласного об’єднання організацій роботодавців, науково – педагогічні працівники закладів вищої освіти міста Полтави.

Учасники заходу наголосили на особливостях вказаного законопроєкту та необхідності доопрацювання норм, які стосуються чіткого та зрозумілого регулювання права на страйк та колективних дій роботодавця, розвитку соціального діалогу, посилення ролі переговорів та колективних угод (договорів). Особливий інтерес викликала думка авторів щодо розширення інституту альтернативних способів вирішення колективних трудових спорів, розвантаження судів шляхом стимулювання звернення сторін до примирних процедур, трудового арбітражу.

Присутні висловили сподівання щодо подальшого удосконалення норм законопроєкту та подальшу імплементацію міжнародних стандартів на території України, особливо щодо захисту прав громадян.

Нагадаємо, раніше науковці, студенти та фахівці-практики обмінялися корисними кейсами у сфері публічного управління на базі Відділення Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області.

Нещодавно майбутні фінансисти дізналися про особливості корпоративного управління та комплаєнс-ризики у банківських установах з реальних кейсів АТ «Полтава-банк», науковиці політехніки провели воркшоп, присвячений розвитку фінансової грамотності в Україні та країнах ЄС.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»