2023-09-26

Науковиці політехніки провели воркшоп, присвячений розвитку фінансової грамотності в Україні та країнах ЄС

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся воркшоп для студентів фінансово-економічних спеціальностей «Фінансова грамотність для економічного зростання: Європейський досвід», спікерами якого стали науковиці Ксенія Чичуліна, Віталія Скриль та студенти ННІ фінансів, економіки, управління та права. Учасники івенту презентували напрацювання в сфері фінансової інклюзії, порівнявши досвід надання фінансових та страхових послуг в Україні та країнах ЄС.

Науковиці політехніки провели воркшоп, присвячений розвитку фінансової грамотності в Україні та країнах ЄС

26 вересня 2023 року на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся воркшоп «Financial awareness for economic growth: The European experience» («Фінансова грамотність для економічного зростання: Європейський досвід»), активними учасниками якого стали науково-педагогічні працівники та студенти бакалаврату спеціальностей 076  Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, Банківський бізнес Навчально-наукового інституту  фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки. Під час заходу учасники презентували власні напрацювання в сфері фінансової інклюзії та обговорили  практичний досвід надання фінансових і страхових послуг в Україні та країнах Європейського Союзу.  

Відкрила воркшоп та привітала учасників кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна. Спільно з кандидаткою економічних наук, доценткою кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування  Віталією Скриль науковиця презентувала модуль Жан Моне Erasmus+: «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції», який успішно реалізовується у Полтавській політехніці.

Цікаві та інформативно насичені доповіді також представили: студентка групи 201-ЕФ Валерія Оленич («Фінансова інклюзія в Україні: напрямки та перспективи розвитку з урахуванням європейських ініціатив»), студентка групи 201-ЕФ Єлизавета Сагачко («Європейський досвід надання страхових послуг»), студент групи 201-ЕФ Олександр  Токар («Пенсійне забезпечення в Європі»), студентка групи 401-ЕФ Анастасія Нікіфорова («Європейська практика розумних спеціалізацій як складових успішних стратегій розвитку»), студентка  групи 401-ЕФ Ярослава Бура («Фінансова інклюзія як драйвер розвитку фінансового сектору в умовах євроінтеграції України») та студент групи  401-ЕФ Олександр Терпак («Європейська практика впровадження SMART- спеціалізацій»), які поділилися напрацюваннями з присутніми, зауваживши, що досвід доцільно витрачати чи заощаджувати грошові кошти здобувається в першу чергу на власному прикладі.

«Слова щирої вдячності висловлюємо усім спікерам воркшопу, присвяченого фінансовій грамотності за знайдений час долучитися до нашого науково-освітнього івенту та надану учасникам корисну інформацію.

Твердо переконана – отримані під час сьогоднішнього заходу корисні відомості, досвід європейських країн у розвитку фінансової грамотності  стануть в нагоді усім, хто в найближчому майбутньому виявить бажання взяти участь у проєктах за напрямами Erasmus+», – прокоментувала кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ксенія Чичуліна.

По завершенню заходу учасники відзначили високий рівень презентованих наукових напрацювань та обмінялися отриманими враженнями з ровесниками.

Нагадаємо, раніше науковиці університету провели майстер-клас з написання грантових заявок, поділившись історіями успішної участі у проєктах Erasmus+, а молоді вчені політехніки обмінялися науково-освітніми кейсами та напрацюваннями у найрізноманітніших сферах.

Нещодавно у Полтавській політехніці стартувала нова серія тренінгів для гарантів освітніх програм, юридична клініка Полтавської політехніки набула членства в Асоціації юридичних клінік України.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»