2024-04-09

Науковці університету беруть участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ на базі австрійського Університету безперервної освіти

Науковиці Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна та Наталія Максюта стали учасницями програми академічної мобільності Erasmus+ (Mobility of individuals) на базі провідного австрійського закладу вищої освіти - Університету безперервної освіти Кремс (University for Continuing Education Krems).У період з 8 по 26 квітня 2024 року науковиці опановуватимуть нові фахові компетенції та ділитимуться досвідом з європейськими колегами.

Науковці університету беруть участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ на базі австрійського Університету безперервної освіти

У період з 8 по 12 квітня та з 8 по 26 квітня 2024 року науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки, які мають досвід написання грантових проєктів та проєктів з державним фінансуванням, інших проєктів та програм - кандидатка технічних наук, доцентка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу Ксенія Чичуліна та доктор філософії, PhD, начальниця відділу аналізу інноваційної діяльності та інтелектуальної власності університету Наталія Максюта навчаються за програмою академічної мобільності Erasmus+ (Mobility of individuals) в австрійському університеті-партнері – Університеті безперервної освіти Кремс (University for Continuing Education Krems).

Перший тиждень мобільності був насиченим зустрічами з колегами з провідного австрійського університету, спільними обговореннями навчальних програм та майбутніх проєктів у програмах Erasmus+, LIFE та Horizon Europe та багатьох інших.

У перший день 8 квітня науковиць зустрів голова Департаменту будівництва та навколишнього середовища Гельмут Фльогель (Helmut Floegl), який наголосив на важливості співпраці двох потужних університетів та обміну контактами і досвідом. Кампус-тур університетом здійснила керівник Центру архітектурної спадщини та інфраструктури Дар’я Хорошка (Darya Haroshka). Заключним етапом цього насиченого дня стала презентація керівника центру чутливості навколишнього середовища Грегора Радігера (Gregor Radinger) лабораторії світла, місця, де студенти здійснюють власні дослідження та навчаються сприймати і відчувати світло та тіні.

9 квітня 2024 року науковиці Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна та Наталія Максюта презентували свої CV, здобутки та наукові переваги для участі в подальших спільних проєктах.

10 квітня відбулась зустріч з Крістіною Іпсер (Christina Ipser), керівником та науковим співробітником Центру управління нерухомістю та об'єктами. Колеги обговорили існуючі грантові проєкти (projects NIILS, ReBUSk), далі відбулась зустріч з Анною Марією Кайзер (Anna Kaiser), керівником Центру охорони культурних цінностей, представниками центру інженерії клімату Стефани Кобра (Stefanie Kotrba) та Клаусом Віннівартер (Klaus Winiwarter), де обговорили питання можливої участі у проєктах Greenergy, Pop-Up Urban Spaces під час їхнього перебування.

11 та 12 квітня викладачі Полтавської політехніки зустрілись з провідними фахівцями центру чутливості навколишнього середовища Танею Бергер (Tania Berger) та Елізабет Хабер (Elisabeth Huber), Center for Environmental Sensitivity.

Цікавими та пізнавальним були зустрічі з професором Петером Штрасе (Prof. Peter Strasser), професором центру архітектурної спадщини та інфраструктури (Center for Architectural Heritage and Infrastructure), який ознайомив та представив об’єкти всесвітньої спадщини UNESCO.

Відзначимо, що у вівторок 16 квітня у рамках програми мобільності та в рамках освітнього модуля Проєкту Жан Моне Еrasmus+ «Реформування екологічної, енергетичної, економічної та фінансової сфер України в умовах євроінтеграції» Наталія Максюта проведе лекцію «Україна та її виклики: екологічний погляд» (Ukraine and its Challenges: Ecology View).

Програма мобільності триває, науковці працюють над створенням спільних українсько -австрійських проєктів та їхню реалізацію в Україні та Європейському Союзі.

Нещодавно голова представництва ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш прочитала відкриту лекцію для спільноти політехніки, а науковиця політехніки успішно пройшла міжнародне стажування на базі провідних американських освітніх закладів.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»