2023-11-30

Науковці Полтавської політехніки провели тренінг-курс для фахівців АТ «Укртранснафта»

У листопаді цього року науково-педагогічні працівники навчально-наукових інститутів нафти і газу й архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки провели курс практичних занять для співробітників виробничих підрозділів АТ «Укртранснафта», відповідальних за експлуатацію та безпечне утримання об’єктів наземної інфраструктури підприємства.

Науковці Полтавської політехніки провели тренінг-курс для фахівців АТ «Укртранснафта»

Протягом поточного року успішно триває реалізація Меморандуму про співпрацю у сфері якісної практичної підготовки фахівців нафтогазового комплексу та формування кадрового забезпечення, укладеного ректором Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» професором Володимиром Онищенком та генеральним директором Акціонерного товариства «Укртранснафта» Володимиром Цепендою. Закріплене у Меморандумі партнерство, системно реалізується під час робочих поїздок для обміну практичними кейсами.

Програма включала виклад теоретичного матеріалу, розгляд реальних кейсів та практичні заняття.

Провідні науковці Полтавської політехніки – професор Юрій Винников, професор Олександр Семко, професор Антон Гасенко, доцент Юрій Авраменко продемонстрували слухачам курсів реальні кейси із виявлення та складання схем пошкоджень і дефектів будівельних конструкцій, визначення впливу різних факторів на міцнісні та теплозахисні властивості технологічних споруд, критерії оцінювання граничних і технічних станів об’єктів інфраструктури, організацію планування та виконання ремонтних робіт, тощо.

Під час обговорення методичних матеріалів курсу, науковці університету надали відповіді на питання слухачів щодо обстеження конкретних типів об’єктів, розташованих на виробництві.

Проведений тренінг-курс підкреслює важливість партнерства між драйверами інноваційних змін у сфері вищої освіти та успішних бізнес-кампаній – Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Акціонерного товариства «Укртранснафта» – для розвитку та ефективної діяльності енергетичної галузі нашої країни, повоєнної відбудови та відновлення України.

Нагадаємо, Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з найбільшою нафтовидобувною компанією України, приєдналась до ініціативи АТ «Укргазвидобування» з розвитку партнерства між профільними ЗВО для підготовки сучасних фахівців галузі, науковці Полтавської політехніки видали підручник для фахівців нафтогазових та гірничих спеціальностей.

Раніше в університеті відкрили єдиний в Україні навчальний багатофункціональний буровий майданчик зі справжньою буровою установкою.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»