2023-11-30

Науковці, студенти та фахівці-практики обговорили переваги платформи для ведення бухгалтерського та управлінського обліку «MASTER»

Науково-педагогічні працівники та студенти кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки відвідали гостьову лекцію бізнес-тренерки Вікторії Вембер та менеджерки з розвитку партнерської мережі MASTER Ольги Бондар «MASTER: Бухгалтерія ‒ український програмний продукт, його можливості та беззаперечні переваги».

Науковці,  студенти та фахівці-практики   обговорили  переваги платформи для ведення бухгалтерського та управлінського обліку «MASTER»

Нагадаємо, науково-педагогічні працівники та студенти Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки продовжують системно брати участь у професійних та практико орієнтованих івентах задля плідного обміну власними напрацюваннями, накопичення колосального досвіду та посилення конкурентоспроможності випускників на сучасному ринку праці.

30 листопада 2023 року  науковиці кафедри  фінансів, банківського бізнесу та оподаткування -  в.о. завідувача, доктор економічних наук, професор  Вікторія Кулик, доктор економічних наук, професор  кафедри Алла Дмитренко, кандидатка економічних наук, доцентка  Євгенія Карпенко, кандидатка технічних наук,  доцентка  Олена Коба  та  здобувачі спеціальності 071 Облік і оподаткування  першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів долучилися до участі в  цікавому професійному івенті.

Науковці та студенти стали слухачами гостьової онлайн -  лекції «MASTER:Бухгалтерія ‒ український програмний продукт, його можливості та беззаперечні переваги». Ефективними практичними кейсами з присутніми поділилися  бізнес-тренерка  Вікторія  Вембер та менеджерка  з розвитку партнерської мережі MASTER Ольга  Бондар, які  наголосили на перевагах, широкому спектрі застосування та багатофункціональності програмного продукту «MASTER:Бухгалтерія».

Довідково:  «Master: Бухгалтерія» – це програмний продукт для ведення бухгалтерського та податкового обліку на підприємствах малого та середнього бізнесу і комунальних підприємствах, створений для українського ринку та відповідає чинному законодавству України й доступний у хмарному і стаціонарному рішеннях.

«Master: Бухгалтерія» включає автоматизацію: банк і каса (операції з грошовими коштами та їх еквівалентами, інтеграція з системою «Клієнт-Банк»); продажі (облік розрахунків із замовниками); покупки (облік розрахунків із постачальниками); склад (облік, надходження та списання ТМЦ і МШП); виробництво (облік фактичних витрат у розрізі аналітики, автоматичного розподілу ТЗ і ЗВ витрат); ОЗ і НМА (облік надходження, амортизації, вибуття ОЗ; здійснення переоцінювання й індексації; облік ремонту і модернізації ОЗ); податковий облік (ведення податкового обліку відповідно до Податкового кодексу України); операції (закриття рахунків в кінці року та кварталу); звіти (всі стандартні аналітичні форми бухгалтерської звітності; автоматичне формування фінансової звітності). Крім того, система має довідники (загальносистемні й користувацькі) та адміністрування (налаштування інтерфейсу, управління доступом, обслуговування інформаційної бази).

По завершенню лекції здобувачі вищої освіти та науково – педагогічні працівники Полтавської політехніки мали змогу поспілкуватися зі спікерками  та отримати додаткову інформацію по застосуванню програмного продукту «MASTER:Бухгалтерія».

Раніше науковці-фінансисти обговорили сучасний стан і загрози фінансовій системі України, а майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»