2023-11-22

Майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології

22 листопада для студентів-правників Полтавської політехніки гостьову лекцію «Інтеграція вітчизняного законодавства із законодавством Європейського Союзу з питань екології» прочитала адвокат, фахівець з правоохоронного законодавства, голова комітету з екологічного права та законотворчості Української асоціації професіоналів довкілля (PAEU) Людмила Хоміч.

Майбутні правники дізналися про особливості уніфікації нормативних документів у сфері екології

Нагадаємо,  викладачі  кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного  університету  «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» систематично проводять  просвітницькі, професійно та практико орієнтовані івенти, на які   запрошують  адвокатів, суддів, юристів -  практиків, представників  органів державної влади, фахівців юридичних служб Полтавської області, що охоче діляться набутим досвідом з майбутніми правниками та публічними управлінцями.

22 листопада для студентів спеціальності 081 Право Навчально – наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки гостьову лекцію «Інтеграція вітчизняного законодавства із законодавством Європейського Союзу з питань екології» провела адвокат, фахівець з правоохоронного законодавства, голова комітету з екологічного права та законотворчості Української асоціації професіоналів довкілля (Professional Association of Ecologists of Ukraine, PAEU)  Людмила Хоміч.

Лекторка розповіла майбутнім правникам про проблематичність оцінки забруднення довкілля у грошовому еквіваленті задля визначення чітких меж відшкодування. Також фахівець  зазначила важливість уніфікації нормативних документів про стан екології, що зазнав погіршення внаслідок повномасштабного вторгнення рф, з відповідними актами країн Європейського Союзу.

У ході інформативно насиченої зустрічі Людмила Хоміч  поділилася зі студентами практичними кейсами з урегулювання та вирішення питань відшкодування збитків, завданих екології на прикладі різних країн світу. Майбутні професіонали у сфері юриспруденції  виявили стійкий інтерес до обговорюваної  проблематики, ставили питання, обмінювалися власними думками  та дискутували.

Довідково: Українська асоціація професіоналів довкілля (ПАЕУ/Professional Association of Ecologists of Ukraine) – інноваційна, незалежна, сучасна, неприбуткова організація спеціалістів державного та приватного секторів із спільними інтересами у дотриманні принципів стійкого розвитку та екотрансформації всіх сфер та галузей.

ПАЕУ сприяє правовому та професійному визнанню індивідуального навчання та досвіду менеджерів з охорони довкілля, екологів, інженерів, технологів, науковців і правників та дбає про зелене зростання та відновлення економіки.

Науково – педагогічні працівники кафедри публічного управління, адміністрування та права Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  запрошують  фахівців юридичної галузі долучатися до наукових заходів, що проводяться на базі університету.

Нагадаємо, Юридична клініка Полтавської політехніки набула членства в Асоціації юридичних клінік України, а  майбутні правники вивчають основи юридичної клінічної практики з досвідченими фахівцями.

Раніше  професійний юрист поділився практичними кейсами з майбутніми правознавцями, а професор Антон Столітній поділився зі студентами-фінансистами ефективними кейсами антикорупційної діяльності.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»