2024-02-05

Науковці та стейкхолдери обговорили особливості підготовки професіоналів у сфері управління фінансово-економічною безпекою

На базі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки за участю стейкхолдерів та науково-педагогічних працівників кафедри відбулося обговорення освітньої програми «Управління фінансово-економічною безпекою» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок.

Науковці та стейкхолдери обговорили особливості підготовки професіоналів у сфері управління фінансово-економічною безпекою

На базі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулася робоча зустріч гаранта освітньої програми «Управління фінансово-економічною безпекою», доктора економічних наук, професора Світлани Онищенко та членів проєктної групи зі стейкхолдерами.

Науковці та фахівці-практики обговорили особливості освітньої програми «Управління фінансово-економічною безпекою» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. До обговорення долучилися старший радник Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України Андрій Баран, начальник Управління виявлення та розшуку активів АРМА Віталій Чубаєвський та експерт Бюро економічної безпеки України Василь Дьомінов.

Під час обговорення Андрій Баран відзначив престижність і актуальність освітньої програми «Управління фінансово-економічною безпекою» та важливість підготовки фахівців за даним напрямом. У свою чергу Віталій Чубаєвський закцентував увагу присутніх на необхідності включення у програму освітніх компонент, які забезпечать набуття здобувачами вищої освіти фахових компетентностей у сфері протидії фінансовим злочинам, боротьби з податковим шахрайством.

По завершенню обговорення науковці та стейкхолдери домовилися про напрямки подальшої науково-освітньої співпраці.

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють слова щирої вдячності стейкхолдерам за змістовну зустріч та ґрунтовні пропозиції, які неодмінно будуть враховані під час оновлення освітньої програми задля якісної практичної підготовки фахівців з фінансово-економічної безпеки.

Нагадаємо, Полтавська політехніка стала потужним майданчиком для проведення семінару з фінансових розслідувань, організованого Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України.

Раніше науковиця політехніки вдосконалила практичні навички, ставши учасницею Зимової економічної школи, студентка-філолог вдосконалила цифрові навички, ставши учасницею програми академічного обміну Erasmus+ в Італії, а Полтавська політехніка приєдналась до Меморандуму про співпрацю з канадською політехнікою SAIT.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»