2024-02-03

«Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір»: науковиця політехніки вдосконалила практичні навички, ставши учасницею Зимової економічної школи

Науковиця Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Левченко взяла участь у Зимовій економічній школі «Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір» від ВГО «Українська Асоціація Економістів-міжнародників» та Хмельницького національного університету.

«Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір»:  науковиця політехніки вдосконалила практичні навички,  ставши учасницею Зимової  економічної  школи

Упродовж 25 – 31 січня  у   Зимовій економічній школі взяли участь понад 800 представників  з усієї  України -  студентів бакалаврату і магістратури провідних закладів вищої освіти,  аспірантів, докторантів, професорів і доцентів, наукових співробітників державних установ. До практико орієнтованих дискусій та  конструктивних обговорень презентованих доповідей також долучилися  дипломати, економісти, юристи, представники влади і бізнесу. Через запровадження воєнного стану та активні бойові дії на території нашої країни  подія відбулася у змішаному форматі, що не завадило ефективній налагодженій комунікації між науковцями, фахівцями – практиками та цілеспрямованою студентською молоддю, що здобуває омріяний фах в університетах.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на науково-освітньому івенті представляла доктор філософії, доцентка кафедри міжнародних економічних відносин та туризму Ірина Левченко, яка активно долучилася до обговорення та вдосконалила власні знання економічних законів, транскордонних переказів, медіації та миротворчості.

Упродовж п’яти днів учасники Зимової економічної  школи занурилися у глибокі дискусії та аналіз, зустріли неймовірних спікерів і здобули безцінні знання. Учасники масштабного науково – освітнього івенту обговорили  особливості інтеграції для  країн – кандидатів на вступ до Європейського Союзу, глобальні міграційні тренди, шляхи збереження та розвитку трудових ресурсів України та цілу низку актуальних для сьогодення  тем.

Ключовими спікерами  виступили: Олександр Шнирков – д.е.н., професор, завідувач кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин ННІ міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса  Шевченка  («Економічні  механізми інтеграції для   країн – кандидатів на вступ до ЄС: досвід для України»),  Світлана Калініна – д.е.н., професор,  академік  АЕНУ, декан економіко-правового факультету Маріупольського державного університету («Глобальні міграційні тренди: виклики для України»), Василь Воскобойник – президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування,  Голова Комітету з питань міграції і працевлаштування в Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza («Шляхи збереження та розвитку трудових ресурсів України»),  Василь Костицький – д.ю.н., проф., заслужений юрист України, член-кореспондент Національної академії правових наук України, Почесний професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (з 2016 р.), старший радник від України з питань екології у Європейській економічній комісії ООН (м. Женева, Швейцарія), представник України у Парламентській Асамблеї Ради Європи, гостьовий проф. кафедри МЕВ Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника («Закон перманентної концентрації капіталу як економічний закон глобального світу»), Роман Зварич – д.е.н., професор, завідувач кафедри  міжнародних економічних відносин Західноукраїнського національного університету, голова Тернопільського осередку ВГО «Українська Асоціація Економістів-міжнародників» («Євроінтеграція України: виклики та наслідки для ЄС»),  Марія Левченко – к.е.н., доцент, старший офіцер із захисту цивільного населення міжурядової організації Center for Civilians in Conflict, Європейський директор з інформаційно-просвітницької роботи та тренінгів у The River Phoenix Center for Peacebuilding («Advanced Exploration: Mediation and Reconciliation»). Про роль  української дипломатії під час війни  присутнім розповів Посол України в Тунісі та Лівії Володимир Хоманець.  

Масштабний науково – освітній івент  дозволив обговорити важливі питання та став чудовою можливістю для розширення горизонтів, налагодження нових знайомств та плідної науково – освітньої співпраці.

Нагадаємо, науковиці політехніки Ірині Левченко продовжили стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених.

Нещодавно  науковці та студентки-архітекторки створили дизайн-проєкт інтер'єрів укриття для Полтавського ліцею №17 «Інтелект», Полтавська політехніка підписала угоду про співпрацю з Університетом Григорія Сковороди в Переяславі, та приєдналась до Меморандуму про співпрацю з канадською політехнікою SAIT.

Раніше  науковиця політехніки стала фіналісткою програми «Відкритий Світ» від Конгресу США та поділилася очікуваннями від участі у проєкті, науковиця-філолог забезпечила переклад ексклюзивного інтервʼю з бійцем Французького іноземного легіону, який воює за Україну,  а ще одна науковиця політехніки розробила навчально-методичний посібник для викладачів іноземної мови.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»