2020-07-27

Як зробити онлайн-навчання цікавим: викладачка університету взяла участь у тематичних вебінарах від CEASC

Доцент кафедри публічного управління, адміністрування та права, кандидат наук з державного управління Інна Кульчій взяла участь у вебінарах-практикумах «Інструменти фасилітації для проведення ефективних навчальних заходів в онлайн-форматі» від Центральноєвропейської академії навчань та сертифікації (CEASC).

Як зробити онлайн-навчання цікавим: викладачка університету взяла участь у тематичних вебінарах від CEASC

Навчання відбувалися протягом 14, 18 та 21 липня, організатором виступили Центральноєвропейська академія навчань та сертифікації (CEASC) та Асоціація проєктних менеджерів України.

«В умовах дистанційного навчання освітянській спільноті доцільно якомога більше часу приділяти самоосвіті та самонавчанню. Ми – викладачі, тренери, модератори, організатори маємо продукувати якісний освітній контент, тож освітні потреби сучасних здобувачів вищої освіти постійно мотивують до підвищення власної професійної кваліфікації. Цікаві та продуктивні вебінари дозволили ознайомитися із розмаїттям методів фасилітації, застосувати на онлайн-практиці окремий методичний інструментарій групових форм роботи. Щиро дякуємо тренеру Наталії Орловій та всій команді CEASC за цікавий досвід онлайн-роботи, пізнавальні методи діяльності в ролі фасилітатора, нові підходи до організації освітнього простору онлайн, нові знайомства та ефективну комунікацію. Отримані знання обов’язково будуть реалізовані мною в освітній практиці за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування», – прокоментувала Інна Кульчій.

Учасники вебінарів ознайомилися з принципами залучення та найкращими світовими практиками проведення фасилітованих зустрічей в онлайн-форматі, навчилися вибудовувати свої інструкції у відповідності з роботою людського мозку, обговорили найбільш поширені цифрові платформи, які використовують для організації групової роботи, дізналися як адаптувати власний навчальний продукт до онлайн-формату.

Цикл вебінарів «Інструменти фасилітації для проведення ефективних навчальних заходів в онлайн-форматі» було розроблено командою CEASC для тих, хто прагне зробити онлайн-навчання цікавим та результативним. Отримані рекомендації та лайфхаки стануть в нагоді викладачам, тренерам, менеджерам освітніх проєктів, шукачам практичних інструментів для організації масштабних освітніх подій.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»