2022-11-15

Першокурсники ФФКС відзначили студентське свято інтелектуальною грою «Брейн-ринг»

Науково-педагогічні працівники кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели тематичний «Брейн-ринг» для студентів-першокурсників спеціальності 017 «Фізична культура та спорт», які продемонстрували відмінні знання з основ історії розвитку фізичної культури та спорту.

Першокурсники ФФКС відзначили студентське свято інтелектуальною грою «Брейн-ринг»

З нагоди відзначення Міжнародного дня студента на факультеті фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели тематичну гру «Брейн-ринг». Активними учасниками інтелектуального турніру стали студенти-першокурсники спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Полтавської політехніки, які продемонстрували винахідливість, навички логічного мислення та відмінні знання з основ історії розвитку фізичної культури та спорту. Оцінювало активність та правильність відповідей учасників високопрофесійне журі на чолі з доктором педагогічних наук, професором, деканом факультету фізичної культури та спорту Ліною Рибалко.

Авторкою та творчою ініціаторкою гри «Брейн-ринг» виступила Заслужений працівник культури України, кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Лариса Оніщук. За словами науковиці, подібний формат змістовної інтелектуальної діяльності, використання ігрових технологій в освітньому процесі та дозвіллі мотивує студентську молодь активніше пригадувати вивчене в університетських аудиторіях та ефективно використовувати набуті практичні навички в повсякденному житті.

«Ідея відзначити одне з найбільших студентських свят у дружній атмосфері, пройнятій духом суперництва та азартом до інтелектуальних перемог, виникла невипадково. Адже молодь Полтавської політехніки постійно прагне вдосконалюватися, набувати нового практичного досвіду та змістовно, з користю відпочивати. Даний формат надзвичайно подобається першокурсникам, вони з готовністю долучаються до гри та заряджаються на позитивний результат! Слова щирої вдячності адресуємо Збройним Силам України за можливість спілкуватись, змагатись і перемагати!», – прокоментувала кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка кафедри фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Лариса Оніщук.

У завзятій інтелектуальній боротьбі перемогу отримала команда «Гладіатори» (студенти групи 102-ФС). Команда «Чемпіони» (студенти групи 101-ФС) посіла друге місце, а команда «Шпигуни», до складу якої увійшли студенти групи 102-ФС, виборола третє призове місце. Переможці інтелектуального турніру отримали грамоти та заохочувальні призи.

На завершення гри голова журі – декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко відзначила неабияку згуртованість першокурсників, їхню активність і високі знання з історії фізичної культури та спорту. «Щиро дякуємо за вашу сумлінність та наполегливість в опануванні знань, всебічну підтримку наших ідей, готовність популяризувати спорт серед сучасної молоді! Радіємо, що спортивна студентська родина Полтавської політехніки постійно поповнюється не лише професійними спортсменами, а й справжніми інтелектуалами!», – наголосила очільниця факультету фізичної культури та спорту.

Раніше спортсмени Полтавської політехніки стали призерами Відкритого Кубку Полтавської області з класичного пауерліфтингу, а студенти ФФКС стали волонтерами та учасниками марафону «Осінній RUN - 2022».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»