2022-11-14

Студенти політехніки стали волонтерами та учасниками марафону «Осінній RUN-2022»

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали волонтерами та учасниками марафону «Осінній RUN -2022», організованого Полтавським обласним центром фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх» за сприяння Управління молоді і спорту Полтавської обласної військової адміністрації.

Студенти політехніки стали волонтерами та учасниками марафону «Осінній RUN-2022»

12 листопада на території Полтавського міського парку культури та відпочинку «Перемога» пройшов марафон «Осінній RUN-2022», організований Полтавським обласним центром фізичного здоров‘я населення «Спорт для всіх» за сприяння Управління молоді і спорту Полтавської обласної військової адміністрації. За словами в.о. директора Полтавського обласного центру «Спорт для всіх» Олександра Іванова, до фізкультурно-оздоровчих заходів міг безкоштовно долучитися кожен бажаючий, навіть діти з 8 років. До 9 листопада на масштабну спортивну подію діяла онлайн-реєстрація. Найменші учасники долали дистанцію 500 метрів, дорослі – 1,3 та 5 кілометрів.

Студенти спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» разом з викладачами та деканом факультету фізичної культури та спорту, доктором педагогічних наук, професором Ліною Рибалко стали волонтерами спортивного марафону та долучилися до популяризації здорового способу життя. Також студенти спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» Полтавської політехніки стали учасниками забігів на дистанції 3 та 5 кілометрів.

«Студентська молодь Полтавської політехніки активно долучається до популяризації здорового способу життя та рухової активності, в університеті створені сприятливі умови для заняття будь-якими видами спорту та виховання майбутніх чемпіонів. Сьогодніщній марафон не став винятком, майбутні фахівці з фізичної терапії та ерготерапії радо відгукнулися та надавали волонтерську допомогу при проведенні спортивного дійства. Це наш спільний внесок у розвиток молодіжного спорту, виховання нових поколінь здорових українців», – прокоментувала доктор педагогічних наук, професор, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ліна Рибалко.

Незважаючи на запровадження воєнного часу та активні бойові дії на території України, для полтавців та гостей міста постійно проводяться серії оздоровчо-спортивних заходів, турнірів різноманітних спортивних активностей, кожен може обрати спортивну локацію до смаку. За словами організаторів марафону, заняття спортом позитивно мотивують учнівську, студентську молодь популяризувати здоровий спосіб життя та ставати прикладом для рідних, друзів, ровесників.

«Нещодавно проводили змагання з волейболу серед команд дівчат, турнір «Битва поколінь» для молоді та старших людей, а також тренування в межах Президентського соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», – прокоментував начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Зараз намагаємося проводити якомога більще заходів для дітей та дорослих, щоб психологічно підтримувати їх», – додає в.о. директора Полтавського обласного центру «Спорт для всіх» Олександр Іванов.

Нещодавно команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з волейболу, викладач політехніки виборов бронзову медаль Чемпіонату України з карате серед дорослих, троє спортсменів політехніки стали призерами Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту, а випускник політехніки Іван Май став чемпіоном світу з настільного тенісу серед спортсменів – параолімпійців.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»