2023-11-28

Першокурсники ННІ ІТ та робототехніки дізнались про кар’єрні можливості від ІТ-команди NIX

Студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки Полтавської політехніки відвідали відкриту лекцію менеджерки відомої ІТ-команди NIX Ангеліни Замелюхіної, присвячену аналізу сегменту ІТ-ринку в непростих сучасних умовах. Учасники івенту дізналися про широкий спектр представлених професій та обмінялися думками щодо необхідності додаткових гнучких навичок в опануванні обраного фаху.

Першокурсники ННІ ІТ та робототехніки дізнались про кар’єрні можливості від ІТ-команди NIX

28 листопада студенти першого курсу ІТ-спеціальностей 122 Комп’ютерні науки, 123 Комп’ютерна інженерія, 125 Кібербезпека та захист інформації, 174 Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка Навчально-наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримали унікальну можливість поглибити власне розуміння розвитку ІТ-галузі у рамках  відкритої лекції  менеджерки  відомої ІТ-команди NIX Ангеліни Замелюхіної.

Під час захоплюючої лекції спікерка представила майбутнім професіоналам різноманітні професії в  ІТ-галузі, таких як графічний дизайнер, QA, розробник програмного забезпечення та менеджер проєкту. Фахівець  розповіла про необхідні soft та hard skills та провела відкриту дискусію, до якої студенти охоче долучилися, обмінюючись власними поглядами  та думками.

Особливий акцент спікерка зробила на важливості співпраці між університетом та ІТ-компаніями у формуванні високоякісної освіти, що відповідає сучасним вимогам роботодавців, зокрема відомою своєю активною підтримкою ІТ-освіти командою NIX.

Представниця NIX підкреслила важливість розуміння молодими людьми кар'єрного шляху в ІТ-сфері та налагодження взаємодії студентів з роботодавцями для успішного працевлаштування. Заходи, які спрямовані на розвиток партнерства між університетом та ІТ-компаніями, є стратегічно важливими для забезпечення випускників необхідними знаннями та вміннями для  побудови успішної кар'єри в обраній галузі.

Нагадаємо, представник ІТ-команди NIX прочитав студентам лекцію про переваги мови програмування Python.

Раніше студенти Полтавської політехніки відвідали Полтавський офіс SoftServe та дізналися про працевлаштування в ІТ-компанію, а майже півтисячі студентів Полтавської політехніки пройшли курс з основ кібербезпеки від CRDF Global.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»