2022-08-19

Полтавська політехніка отримала найбільший в області обсяг державного замовлення – майже 700 бюджетних місць для вступників

17 серпня ректор Володимир Онищенко взяв участь у засіданні Президії Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», присвяченого обговоренню початку навчального року, перебігу вступної кампанії та організації безпеки освітнього процесу. Однією з ключових тем порядку денного було раціональне використання державного замовлення.

Полтавська політехніка отримала найбільший в області обсяг державного замовлення – майже 700 бюджетних місць для вступників

Засідання Президії Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» відбулось за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака.

Голова Спілки, ректор КНУБА, професор Петро Куліков акцентував увагу керівників закладів вищої освіти на особливостях організації навчального процесу та до обміну досвідом університети, в який уже почався новий навчальний рік для студентів денної форми бакалаврату.

«15 серпня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» почався новий навчальний рік і більше половини студентів вийшли на заняття наживо, проте ми подбали і про студентів, які евакуювалися від війни і не мають змоги прийти до університету – забезпечене навчання в асинхронному форматі на платформі дистанційної освіти, а викладачі перебувають на зв'язку зі своїми студентами.

Надзвичайно важливим питанням порядку денного було раціональне використання державного замовлення. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримав найбільший на Полтавщині обсяг державного замовлення – майже 700 місць, і лідирує за кількістю спеціальностей, які мають особливу державну підтримку. Також найбільша кількість бюджетних місць у нашому структурному підрозділі – у Полтавському фаховому коледжі нафти і газу, де вже успішно відбувся набір на місця державного замовлення.

Ми повинні максимально сприяти вступу абітурієнтів з високими балами і рейтингами на пріоритетні для відродження України спеціальності. Працюємо на Перемогу! Все буде Україна!» – прокоментував ректор, професор Володимир Онищенко.

Спільнота ректорів дуже зацікавлена у якісному формуванні розділу «Освіта і наука» у Плані відновлення України, тож Спілка планує працювати над окремими блоками.

Також заплановане проведення Всеукраїнського форуму SEB-2022: наука, освіта, бізнес, у рамках якого заклади вищої освіти зможуть розширити коло стейкхолдерів та налагодити співпрацю з бізнес-партнерами для вдосконалення підготовки кадрів актуальних спеціальностей.

Про плани у розвитку міжнародної співпраці Громадської організації «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» поінформував заступник голови Спілки, ректор КНУ імені Тараса Шевченка, професор Володимир Бугров, зазначивши про дипломатичні успіхи, досягнуті за останні кілька місяців.

Нагадаємо, Держсекретар МОН Сергій Захарін перевірив готовність Полтавської політехніки до початку навчання і взяв участь у засіданні ректорату, а напередодні народні депутати ознайомилися з процесом підготовки університету до нового навчального року.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»