2022-08-15

Держсекретар МОН перевірив готовність Полтавської політехніки до початку навчання і взяв участь у засіданні ректорату

У рамках робочого візиту на Полтавщину, державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін відвідав Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Під час візиту посадовець перевірив кампуси, укриття і обговорив з колективом університету особливості навчального процесу в умовах війни.

Держсекретар МОН перевірив готовність Полтавської політехніки до початку навчання і взяв участь у засіданні ректорату

12 серпня до Полтавської політехніки завітав державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін і взяв участь у засіданні ректорату університету.

«Відкриття закладів освіти в режимі офлайн, підготовка до нового навчального року — все робиться для того, щоб студенти могли навчатися, зустрічатися, здобувати якісну освіту. І я хочу зазначити, що Полтавська політехніка вже пройшла всі перевіркові, інспекційні, ліцензійні, аудиторські, контрольні процедури. Університет повністю відповідає всім безпековим нормам і готовий розпочати навчальний рік офлайн», – зазначив Сергій Захарін.

Вчена рада університету у липні розглянула питання початку нового 2022-2023 навчального року і затвердила зміни до графіку навчального процесу. Під час засідання ректорату за участі держсекретаря ректор університету, професор Володимир Онищенко підписав наказ про організацію навчального процесу в першому семестрі, в якому зазначено основні положення щодо організації початку нового навчального року в очному форматі і початок навчання для студентів 2, 3 та 4 курсів 15 серпня.

«Початок нового навчального року в режимі офлайн – це принципова позиція Президента України, Уряду, Міністерства освіти і науки. Було прийнято рішення, що необхідно розпочати процес офлайн в якомога більшій кількості закладів освіти. Таке рішення було ухвалено через низку причин. Перша з них – це повернення громадян з-за кордону. Якщо освіта працює – це ознака стабільності й це створює належні умови для того, щоб якомога більше громадян поверталося в країну. Друга причина – це необхідність відновлення національної економіки. Якщо дорослі громадяни йдуть на роботу, то, звісно, молодь треба направляти до навчальних закладів. Третя причина – це якість освіти, тому що головне призначення вищої освіти – підготовка високоякісних фахівців, які можуть самі ухвалювати рішення, нести відповідальність за свої дії», – прокоментував Сергій Захарін.

Раніше освітяни, керівництво області і нардепи визначили особливості нового навчального року на Полтавщині, а народні депутати ознайомилися з процесом підготовки університету до нового навчального року.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»