2023-01-18

Полтавська політехніка отримала програмне забезпечення на 1,3 млн доларів для навчання фахівців нафтогазової інженерії

Провідний постачальник програмних рішень для надр – компанія Cegal передала своє програмне забезпечення Blueback, вартістю 1,3 мільйона доларів США, для Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Нове програмне забезпечення розширить можливості для науковців кафедри нафтогазової інженерії та технологій у викладанні процесів геомоделювання.

Полтавська політехніка отримала програмне забезпечення на 1,3 млн доларів для навчання фахівців нафтогазової інженерії

Менеджер з глобального розвитку бізнесу компанії Cegal Арне Норборг передав програмне забезпечення для кафедри нафтогазової інженерії та технологій Навчально-наукового інституту нафти і газу.

«Міжнародні лідери технологічних рішень продовжують інвестувати в Полтавську політехніку. Ми надзвичайно вдячні компанії Сegal і особливо Арне Норборгу за інвестиції в інтелектуальний потенціал, розвиток фахових компетенцій та підтримку українських студентів, які опановують нафтогазову інженерію і технології видобутку.

Поповнення матеріально-технічної бази кафедри нафтогазової інженерії та технологій стало можливим завдяки активній позиції завідувача кафедри Полтавської політехніки, професора-іноземця Браніміра Цветковича, який постійно займається розширенням портфелю програмного забезпечення для навчання студентів та аспірантів нафтогазового, енергетичного профілю.

Нове програмне забезпечення — важливий інструмент підвищення якості освітніх послуг для студентів і розширить можливості для науковців кафедри нафтогазової інженерії та технологій у викладанні процесів геомоделювання.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» — надійний освітній партнер енергетичного сектору!», – прокоментував ректор Полтавської політехніки Володимир Онищенко.

Програмне забезпечення Blueback — це потужний інструмент моделювання підземних вод, який дозволяє користувачам створювати точні та детальні моделі підземних пластів. Він використовується провідними нафтогазовими компаніями по всьому світу, щоб допомогти їм оптимізувати свою розвідку та видобуток.

«Ми віримо, що наступне покоління професіоналів з нафтової та газової промисловості повинно мати доступ до найкращих інструментів і технологій», — сказав Арне Норборг, менеджер із глобального розвитку бізнесу Cegal. «Ось чому ми раді подарувати програмне забезпечення Blueback Полтавській політехніці в Україні. Ми сподіваємося, що воно допоможе студентам і викладачам отримати глибше розуміння надр і розвинути навички, необхідні для досягнення успіху в галузі».

Компанія Сegal засвідчує свою відданість освіті та майбутньому нафтогазової галузі, а також пишається тим, що Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і студенти отримають значну користь від внеску, а сама компанія певним чином долучиться до навчання.

Раніше освітній проєкт науковиць Полтавської політехніки став хедлайнером Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих, студенти спеціальності «Облік і оподаткування» отримали статус сертифікованих користувачів українського ПЗ для бухгалтерії, а науковці політехніки представили результати наукових досліджень, сфокусованих на мінеральних та металургійних процесах для сталого розвитку.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»