2022-12-27

Студенти спеціальності «Облік і оподаткування» отримали статус сертифікованих користувачів українського ПЗ для бухгалтерії

У Сертифікованому центрі Академії MASTER-рішень на базі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування студенти третього курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» успішно завершили навчання і отримали сертифікати користувачів українського програмного забезпечення для ведення бухгалтерського й управлінського обліку.

Студенти спеціальності «Облік і оподаткування» отримали статус сертифікованих користувачів українського ПЗ для бухгалтерії

Протягом листопада у Сертифікованому центрі Академії MASTER-рішень, створеному на базі кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування, студенти 3 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування» під керівництвом сертифікованих викладачів Академії MASTER-рішень успішно завершили навчання і отримали навички роботи у вітчизняній бухгалтерській програмі MASTER-бухгалтерія під час вивчення дисципліни «Інформаційні системи і технології в обліку та  аудиті».

20 грудня 2022 року студенти, які успішно склали тести і підтвердили достатній рівень володіння програмним продуктом (І.С. Копайгора, К.Ю. Ладатко, Н.Ю. Ладатко, А.Ю. Луценко, Т.М. Соколенко, Д.О. Носенко), отримали статус «Сертифікований користувач MASTER-бухгалтерія», підтверджений відповідними сертифікатами.

«Використання вітчизняного софту – це боротьба у сфері цифрової безпеки, адже, на жаль, дуже довго сотні тисяч підприємств та установ країни, здійснювали управлінські і фінансові процеси за допомогою програмного забезпечення російського походження. Сучасна українська бухгалтерія має бути не лише безпечною, а й відповідати динамічному законодавству та генерувати постійні оновлення. Відповідно ми маємо навчати фахівців даного профілю.

Реалізовуючи мету університету «Сучасна та якісна освіта понад усе» та політику діджиталізації, кафедра продовжує виконувати умови договору про співпрацю з  ТОВ «МАСТЕР:СТРІМ».

Компанія пропонує сучасні передналаштовані програмні продукти на єдиній платформі для управління бізнесом. MASTER — єдині нові програмні продукти ERP-класу на вітчизняному ринку з чіткою довгостроковою стратегією розвитку, з амбіціями побудувати надійну бухгалтерію для України та стати головною національною бухгалтерською програмою.

Співпраця дає широкі можливості для сучасної практичної підготовки студентів», – прокоментувала кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Євгенія Карпенко.

Нагадаємо, у 2022 році кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування підтвердила високий рівень практичної підготовки фахівців з бухгалтерії. Науковці кафедри пройшли навчання та отримали сертифікати викладачів Академії MASTER-рішень, а кафедрі було присвоєно статус Сертифікованого навчального центру.

Кафедра активно співпрацює зі стейкхолдерами, наприклад, директор з маркетингу компанії «Дебет Плюс» прочитав студентам лекцію про особливості автоматизації фінансової звітності.

Також матеріально-технічна база кафедри посилена новою навчально-науковою лабораторією для практичної підготовки студентів, яка відповідає всім вимогам Національного банку України до облаштування банківських установ – «Навчальний банк».

Раніше науковці обговорили основні фактори забезпечення фінансової безпеки України в умовах воєнного стану, а кафедра фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки ініціювала акцію «Окопна свічка – частинка світла й тепла наших сердець для захисників України».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»