2022-12-20

Науковці політехніки представили результати наукових досліджень, сфокусованих на мінеральних та металургійних процесах для сталого розвитку

Науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» взяли участь у першому в Україні хакатоні з фокусом на мінеральні та металургійні процеси для сталого розвитку «Raw MaterialsHackathon: Change4Future» та представили результати наукових досліджень університету.

Науковці політехніки представили результати наукових досліджень, сфокусованих на мінеральних та металургійних процесах для сталого розвитку

25-28 листопада 2022 року пройшов перший в Україні хакатон із фокусом на мінеральні та металургійні процеси для сталого розвитку – «Raw Materials Hackathon: Change4Future», який проводило Міністерство освіти і науки України, за підтримки громадської організації «ReThink», організації «Greencubator», ТОВ «Геологічна інвестиційна група», ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» та профільних університетів України.

Учасниками хакатону стали науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: академік Національної академії наук України, доктор геологічних наук, професор Олександр Лукін, директор Навчально-виробничого центру університету Петро Голуб та аспірантка Олена Мартусь.

На хакатоні представлено інформацію щодо результатів геологічних, лабораторних, наукових досліджень, що проводяться в Полтавській політехніці, а також запропоновано першочергові напрямки з геологорозвідувальних робіт та видобутку нафти і газу, відповідно до питань хакатону по збільшенню видобутку вуглеводнів.

«Усі представлені роботи виконані на базі лабораторій університету (геологічних, хіміко-аналітичних, екологічних, по бурінню свердловин та інтенсифікації припливів нафти і газу), які оснащені та укомплектовані новітніми приладами та установками завдяки ректору.

Ректор університету – професор Володимир Олександрович Онищенко глибоко розуміє потреби нафтогазового комплексу, вимоги та стандарти сучасної нафтогазової освіти, постійно підтримує навчально-виробничі та наукові зв’язки з нафтогазовими підприємствами, Держгеонадрами  України, Міністерством енергетики України, та перебуваючи в іноземних університетах і організаціях переймає закордонний досвід, генерує ідеї, адаптує до наших умов, запроваджує передовий досвід й методики в навчальний процес та дослідницьку роботу. Тому наші студенти, беручи активну участь в науково-дослідній роботі, набувають не тільки теоретичних знань у навчальних аудиторіях, а й отримують практичні навички та досвід, працюючи в лабораторіях, полігонах та тренажерах», – прокоментував директор НВЦ Петро Голуб.

За результатами участі в хакатоні науковці Полтавської політехніки отримали сертифікати.

Нагадуємо, університет з глибокою скорботою повідомив про загибель науковця Володимира Макогона — одного з найкращих геологів України, а студент ННІ нафти і газу створив до Дня університету 3D макет центрального кампусу.

Раніше ректор презентував оновлення у підготовці фахівців нафтогазової сфери і успішні проєкти з бізнесом, науковці політехніки презентували нафтогазовим компаніям можливості для посилення бізнесу, ректор Володимир Онищенко обраний віце-президентом Української нафтогазової академії, а науковці університету – академіками.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»