2022-12-27

Освітній проєкт науковиць політехніки став хедлайнером Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих

Науковиці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ксенія Чичуліна та Марина Чижевська представили проєкт підвищення кваліфікації «Кошторисна справа в будівництві. Практична робота в програмному комплексі АВК-5», що став хедлайнером VI Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих.

Освітній проєкт науковиць політехніки став хедлайнером Загальноукраїнського конкурсу проєктів у сфері освіти дорослих

На VI щорічному Загальноукраїнському конкурсі проєктів у сфері освіти дорослих Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» презентував новий освітній проєкт підвищення кваліфікації – «Кошторисна справа в будівництві. Практична робота в програмному комплексі АВК-5», координаторами якого є завідувачка кафедри економіки, підприємництва та маркетингу, кандидат економічних наук, доцент Марина Чижевська та Ксенія Чичуліна, кандидат технічних наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та маркетингу.

Організатором конкурсу виступила Громадська спілка «Українська асоціація освіти дорослих» за підтримки DVV International Ukraine.

До участі у конкурсі приймалися освітні проєкти або окремі періоди (етапи) проєктів, які були повністю реалізовані провайдерами з 1 листопада 2021 року до 31 жовтня 2022 року.

Учасниками конкурсу стали провайдери освіти дорослих, зокрема, усі зацікавлені державні та недержавні установи, які працюють у сфері освіти дорослих або громадяни (ініціативна група громадян).

Конкурсна комісія оцінювала проєкти за такими критеріями:

  • актуальність саме в цьому році і саме в поточних умовах;
  • актуальність для цієї цільової аудиторії та у відповідному регіоні;
  • інноваційність, впровадження інструментів/технологій/ методології навчання, які не впроваджувалися раніше або впроваджувалися вкрай обмежено;
  • соціальна значущість та здатність вирішувати суспільні проблеми;
  • чітко визначені і зрозумілі мета та завдання;
  • заходи (активності, етапи) проєкту відповідають за своїм змістом поставленій меті;
  • взаємодія між урядовими та неурядовими (в т.ч. бізнесовими) інституціями;
  • потенціал для продовження та масштабування;
  • оригінальність/унікальність і не схожість на інші;
  • масовість з точки зору кількості залучених учасників, організаторів та волонтерів.

«Конкурс проводиться з метою сприяння розвитку і популяризації освіти дорослих в Україні, стимулювання професійної взаємодії провайдерів освіти дорослих, сприяння об’єднанню зусиль, обміну досвідом і поширенню кращих практик та ініціатив, спрямованих на формування суспільства, що навчається протягом життя.

Наш проєкт отримав високу оцінку та зацікавленість. Відновлення України вже зараз потребує фахівців, які зможуть складати кошториси на відновлення об’єктів, кошторисні розділи заявок на участь у проєктах та грантах, інвестиційних програмах.

Уже зараз численні запити на професійні курс кошторисників свідчать про те, що існує гостра потреба у обрахуванні та складання кошторисів. І ми готові допомогти опанувати нові навички, що потребує економіка України», – прокоментувала координаторка проєкту, кандидат технічних наук Ксенія Чичуліна.

 

У 2023 році планується набір нової групи. Стежити за новинами можна на сторінці проєкту «Курси Кошторисників НУ "Полтавська політехніка"».

Контакти координаторів для зацікавлених:

ekonomica@nupp.edu.ua

(066) 184 56 14 – Чижевська Марина Борисівна, кандидат економічних наук, доцент

(050) 013 72 82 – Чичуліна Ксенія Вікторівна, кандидат технічних наук, доцент

Раніше проєкт науковиць політехніки переміг на конкурсі Jean Monnet Actions від програми Erasmus+, науковці політехніки представили результати наукових досліджень, сфокусованих на мінеральних та металургійних процесах для сталого розвитку.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»