2023-03-21

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Українською асоціацією представниць правоохоронних органів

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко та членкиня правління УАППО Наталія Новікова підписали Меморандум про співпрацю між Полтавською політехнікою та Українською асоціацією представниць правоохоронних органів.

Політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Українською асоціацією представниць правоохоронних органів

17 березня на засіданні Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» було підписано Меморандум про співробітництво між Полтавською політехнікою та Громадською організацією «Українська асоціація представниць правоохоронних органів» (УАППО).

«Університет, як завжди, на хвилі інновацій, бо питання ґендерної рівності є надзвичайно важливим, в тому числі з точки зору входження України до європейського співтовариства. Організацію взаємовідносин між асоціацією та університетом було опрацьовано з провідним юрисконсультом університету Оленою Дубинкою та членкинею асоціації Катериною Григоренко – представницею Територіального управління судової охорони в Полтавській області, випускницею нашого університету.

Метою цього меморандуму є організація взаємного освітнього та наукового співробітництва, з метою ефективного сприяння розвитку освіти та науки в регіоні й реалізації науково-освітніх програм та проєктів, зміцнення матеріально-технічної бази сторін і на цій основі повне задоволення потреб у вирішенні завдань освітньої діяльності.

Наші спільні плани – просто грандіозні, тож щиро радію потужному партнерству, а також приємно спостерігати за кар’єрними успіхами й досягненнями наших випускників!» – зазначив ректор університету, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко.

Членкиня правління УАППО, начальниця сектору забезпечення діяльності управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції, випускниця університету 2003 року Наталія Новікова та ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко урочисто підписали документ.

Українська асоціація представниць правоохоронних органів створена у березні 2018 року. Керівним органом асоціації є правління, засновниця ГО і голова правління – заступниця Міністра внутрішніх справ України, майор поліції Катерина Павліченко. Своєю місією організація вбачає лідерство у досягненні національних та глобальних завдань щодо забезпечення ґендерної рівності шляхом посилення ролі та підвищення професійності жінок у правоохоронних органах України. Одним зі стратегічних напрямків роботи асоціації є сприяння правоохоронним органам управління у наданні ґендерночутливих послуг в усіх громадах, тим самим покращуючи безпеку жінок та дівчат.

Начальниця сектору забезпечення діяльності управління патрульної поліції у Полтавській області Департаменту патрульної поліції Наталія Новікова ознайомила членів Вченої ради з напрямками роботи та діяльністю Асоціації.

«Мета роботи нашої Асоціації – досягнення національних та глобальних завдань щодо забезпечення ґендерної рівності шляхом посилення ролі та підвищення професійності жінок в правоохоронних органах України.

Основні напрямки діяльності організації – сприяння професійному та особистісному росту, підтримка членкинь і членів асоціації в їхньому професійному зростанні, підвищенню компетенцій, тактичній підготовці та самозахисту, деескалації конфліктів та поводженню з вогнепальною зброєю. Також ми працюємо над розбудовою лідерства, впровадження програм менторства, організовуємо масштабні заходи, якими на загальному рівні асоціація порушує важливі питання, намагається знайти рішення для актуальних проблем у побудові рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків.

Асоціація також представляє правоохоронні органи України на міжнародному рівні на заходах, присвячених миробудуванню, становищу жінок у системі правоохоронних органів, питанням ґендерної рівності. Членство в асоціації відкрите, тому в асоціації є й чоловіки, які адвокатують жіноче лідерство, допомагають жінкам ставати професійнішими та рухатися вперед на кар'єрному шляху.

У нас дуже амбітні цілі, попереду дуже багато роботи і я вважаю, що сьогодні, з підписанням меморандуму ми отримали дуже потужного партнера», – підкреслила Наталія Новікова.

Співпраця з УАППО передбачає обмін актуальною інформацією, що стосується аспектів взаємного співробітництва у сфері освіти і науки, проведення спільних консультацій, реалізацію науково-дослідних проєктів та розробки з актуальних проблем економічного та суспільного життя країни у сфері освіти, науки та гендерної рівності, соціального захисту населення з метою прийняття ефективних рішень, прийняття участі у спільних проєктах з питань освіти, соціальних напрямків, у сфері наукових досліджень з питань здійснення правосуддя, дотримання ґендерної рівності, конкурсах та інших формах залучених та наукових інвестицій, участь в організації та проведенні наукових, науково-практичних і науково-методичних конференцій, симпозіумів, конгресів, семінарів та інших наукових заходів, участь в розробці та впровадженні нових навчальних курсів, програм, обмін навчально-методичними програмами, матеріалами, бібліографічною та довідковою літературою.

Раніше в університеті проведено гендерний аудит у рамках  реалізації освітнього проєкту «Професія за покликанням, а не за стереотипом», а правоохоронці провели тренінг, присвячений протидії найпоширенішим гендерним стереотипам.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»