2023-07-18

Полтавська політехніка стала унікальним майданчиком для проведення масштабних заходів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став першим закладом вищої освіти, який підписав Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем.

Полтавська політехніка стала унікальним майданчиком для проведення масштабних заходів Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став майданчиком для проведення робочої зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Валерійовича Лубінця з керівництвом Полтавської області, представниками територіальних громад, силових структур, внутрішньо переміщеними особами та родинами військовослужбовців.

У межах робочого візиту до Полтави 24 травня 2023 року під час урочистого засідання Вченої ради Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Омбудсмен України підписав Меморандум про співпрацю з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Для мене це перший досвід, коли я приїхав в регіон і відразу погодився на пропозицію керівника закладу вищої освіти підписати Меморандум. Скажу чесно, по-перше, мабуть, спрацювала його особиста харизма, по-друге, я побачив справжній рівень Національного університету, по-третє, це дійсно вищий навчальний заклад – острівець науки, розвитку та інновацій.

Щиро вдячний за вашу сумлінну роботу, за те, що навчаєте та виховуєте майбутнє нашої держави. Ми готові підтримати будь-яку вашу ініціативу!», - зазначив Омбудсмен України.

За словами ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка, підписання такого важливого документа передбачає, насамперед, об’єднання зусиль щодо захисту конституційних прав людини, а це стосується зокрема всіх учасників освітнього процесу та внутрішньо переміщених осіб.

Відзначимо, що на базі університету створений та ефективно діє Гендерний центр, метою якого є захист інтересів й рівних прав жінок і чоловіків, Юридична клініка на кафедрі публічного управління, адміністрування та права, тому таке єднання зусиль створює синергетичний ефект, сприяючи захисту інтересів громадян України, що вкрай важливо в умовах воєнного стану.

Метою Меморандуму є координація зусиль у сфері розроблення та впровадження науково обґрунтованих механізмів забезпечення та захисту прав і свобод людини й громадянина.

За неповні два місяці після підписання Меморандуму про науково-освітню співпрацю з Омбудсменом України на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися круглий стіл, присвячений першій річниці ратифікації Україною Конвенції Ради Європи щодо запобігання домашньому насильству, презентували щорічну доповідь Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та відбувся міжвідомчий круглий стіл із питань психологічної реабілітації військовослужбовців та осіб, постраждалих від російської агресії.

Зустрічі за участю справжніх професіоналів своєї справи завжди мотивують та надихають не зупинятися на досягнутому, своїми діями наближаючи Перемогу!

Запрошуємо всіх бажаючих ставати студентами кращого закладу вищої освіти - Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» - лідера вищої освіти України!

Нагадаємо, Полтавська політехніка успішно реалізує проєкт Європейського інвестиційного банку «Вища освіта України. Енергоефективність та сталий розвиток», на базі Полтавської політехніки відбувся тренінг, присвячений кібербезпеці та відбувся міжвідомчий круглий стіл з питань психологічної реабілітації військовослужбовців та осіб, постраждалих від російської агресії.

 

 Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»