2022-07-05

Політехніка увійшла до ТОП-50 провідних університетів у світовому рейтингу U-Multirank-2022

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став лідером щорічного міжнародного рейтингу «U-Multirank – 2022 World University Rankings» та увійшов до ТОП-50 провідних українських університетів. Політехніка третій рік поспіль зберігає першість серед закладів вищої освіти регіону та визнана кращою серед полтавських університетів.

Політехніка увійшла до ТОП-50 провідних університетів у світовому рейтингу U-Multirank-2022

 21 червня на офіційному сайті «Multirank Universities compared. Your way» оприлюднили результати 9-го щорічного рейтингу університетів світу  «U-Multirank – 2022 World University Rankings», до якого увійшло понад 1900 закладів вищої освіти із 97 країн світу

За підсумками цьогорічного рейтингу Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до ТОП-50 кращих університетів України і третій рік поспіль стає кращим університетом серед полтавських закладів вищої освіти.

Університет має шість оцінок «А» у кожному з розділів, що засвідчує переконливі факти модернізації та оновлення матеріально-технічної бази, організації освітнього процесу та науково-дослідницької діяльності студентів і викладачів, ефективну співпрацю зі стейкхолдерами, динамічні зміни у розвитку політехніки як класичного університету європейського рівня.

Інформація про заклад вищої освіти детально аналізується за п’ятьма критеріями: якість навчання і викладання, дослідження, трансфер знань, міжнародна співпраця та регіональна співпраця. Полтавська політехніка визнана кращою за критерієм – викладання та навчання.

У своїй дев’ятій щорічній публікації U-Multirank також демонструє, як університети вирішують проблеми соціальної нерівності в доступі до вищої освіти та зарахування недостатньо представлених груп студентів. Існують значні досягнення, а також значні відмінності в залученні недостатньо представлених студентів з неакадемічним сімейним походженням («студенти першого покоління»). Університети, які посіли високі позиції, визнані як відкриті до студентів усіх соціальних, вікових груп, мають інклюзивні простори і надають якісні освітні послуги усім без виключення студентам. У глобальній перспективі українські університети є найсильнішими у вимірі «Викладання та навчання».

«Дивлячись на продуктивність університетів, хороша якість викладання та результати досліджень, звичайно, є вирішальними, але ми не можемо нехтувати внеском університетів у соціальні цілі», — прокоментував професор Франк Зігеле, керівник спільного проекту U-Multirank. «Саме тому U-Multirank вперше включив у свої дані успіхи в розширенні доступу до вищої освіти для малопредставлених груп».

Рейтинг «U-Multirank – 2022 World University Rankings» визначає кращі університети Європи та світу, проводиться під егідою Європейської комісії та використовує практичний інструментарій для аналізу даних за всіма основними напрямками діяльності освітніх закладів.

На відміну від інших щорічних академічних рейтингів, U-Multirank демонструє діяльність закладів вищої освіти за багатьма показниками та забезпечує ефективну систему перевірки надійності інституційних даних. Зібрані дані слугують для представлення результатів діяльності університетів на порталі U-Multirank, що дозволяє отримати повну інформацію щодо їхніх переваг та напрямків розвитку.

 Раніше Полтавська політехніка визнана найкращою серед університетів Полтавщини у рейтингу «ТОП-200 Україна 2022» та продовжує зберігати лідерські позиції  серед полтавських ЗВО у рейтингу наукової діяльності.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»